Valitse sivu

Muotoilun innovaatioympäristö Päijät-Hämeessä

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy auttaa Lahden seudulla toimivia yrityksiä kehittämään kilpailukykyisiä uusia tuotteita ja palveluita – käyttäjien ja asiakkaiden tarpeet, toiveet ja mielipiteet huomioivalla, liiketoiminnallisesti kestävällä tavalla!
LAB ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutilla on vahvat juuret muotoilun kouluttajana ja osaajana. LAB on keskeinen toimija alueen Muotoilu-kärjen strategisessa kehittämisessä ja TKI-toiminnassa.
Lahden kaupunki ja kaupunkiympäristö toimivat alustana muotoilulle. Muotoilu on yksi kaupunkiseudun kilpailukykystrategian temaattisista kärjistä.
Uusi taiteeseen ja muotoiluun keskittyvä museo avataan Lahteen kesällä 2021. Kansainvälisesti kiinnostava LAD tarjoaa monipuolisen kokemuksen laadukkaiden näyttelyiden, digitaalisen sisällön ja Malski-keskuksen palveluiden avulla. LAD toimii taiteen, muotoilun, tekijöiden ja kokijoiden kohtaamispaikkana. Malski-keskuksessa toimii myös muotoilualan yrityksiä.
Suomen Muotoilusäätiö edistää ja tukee muotoilun tieteellistä tutkimusta, koulutusta sekä kehittämistyötä. Säätiön ylläpitämä  Muotoilun palvelukeskus, palvelee yritysten ja muotoilutoimijoiden lisäksi myös alan opiskelijoita ja koulutuksen järjestäjiä. Muotoilusäätiö toimii siltana yritysten ja muotoilukoulutuksen järjestäjien välillä.