Valitse sivu

LARS – Learning Among Regions on Smart Specialisation -projekti auttaa julkista sektoria johtamaan älykkään erikoistumisen prosesseja alueilla ja yhdistämään innovaatioverkostoja alueiden välillä kansallisesti ja kansainvälisesti. Projektin neljäs partnerikokous pidettiin Hampurin kupeessa Bergendorfissa marraskuun viimeisinä päivinä.

Kuvassa  sinisellä teksti: Match ja pieni sydän

Projekti on edennyt vaiheeseen, jossa osallistuvat alueet ovat löytäneet mielenkiintoisia ja sovellettavia ”matchejä” ja hyviä käytäntöjä toisiltaan. Päijät-Hämeen hyvänä käytäntönä kuvattu Viljaklusterin toimintamalli ja erityisesti sen koordinointi alueen kehittämisyhtiö LADECin kautta kiinnosti Ruotsin Västerbottenia ja Liettuan Innovaatiokeskusta. Liettuan oma malli, Industry 4.0 Panevyz, on niin ikään kiinnostava vertailukohde Päijät-Hämeessä toimivien klustereiden kannalta. Liettuan visiona on tehdä Panevyzin alueesta Itäisen Euroopan Robotiikkaosaamisen ja osaajien keskus. Robotiikkalaboratoriossa osallistetaan jo alakouluikäiset legojen ja ohjelmoinnin avulla uusimpien teknologioiden käyttöön.

LUT korkeakoulun vahvistuminen Päijät-Hämeessä luo loistavia mahdollisuuksia yritysten innovaatiotoiminnan edistämiseen sekä Päijät-Hämeen älykkään erikoistumisen strategian toteuttamiseen. Sovellettavaa voisi löytyä Pohjamaan hyvänä käytäntönä esitellyistä Vaasan innovaatioalustoista. Esimerkiksi Vaasan yliopiston InnoLabista, jossa hyödynnetään yliopiston monitieteistä asiantuntemusta sen kaikilla painopistealueilla, laajassa yhteistyössä elinkeinoelämän, julkisen sektorin, muiden korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa.

Alkuvuodesta 2020 Liettuan Innovaatiokeskuksen edustajat saapuvat tutustumaan Päijät-Hämeen malleihin ja yhdessä Liettualaisten kanssa menemme tutustumaan Vaasan innovaatioalustoihin. Malleista kiinnostuneiden klusterien edustajien ja alueen muiden kehittäjien on mahdollista osallistua mukaan näihin tapahtumiin. Ole yhteydessä!

Lisätietoja:

Riika Kivelä, projektipäällikkö
gsm +358 44 371 9454
riika.kivela(a)paijat-hame.fi

Muuta:

LARS-uutiskirje tulossa tammikuussa.
Lue lisää LARS -projektista https://www.lars-project.eu/ ja ja LARSista Päijät-Hämeessä

Kuvassa teksti: Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020