Valitse sivu

Tasavallan presidentti myönsi maanviljelijä Antti Räsäselle maakuntaneuvoksen arvonimen joulukuussa 2019. Tasavallan presidentin avoin kirje luovutettiin Räsäselle 8.6.2020 Päijät-Hämeen liitossa.

Antti Räsänen on osallistunut yhteiskunnalliseen toimintaan nuoresta iästään lähtien. Paikallisissa yhdistyksissä ja järjestöissä hän on tärkeässä asemassa johtopaikoilla organisoimalla ja itse tekemällä osoittanut erittäin suurta talkoohenkeä ja sitoutumista. Asioihin perehtymällä ja ennakkoluulottomalla asenteellaan Räsänen on noussut maakunnallisesti merkittäviin asemiin lukuisissa yhteisöissä ja luottamustoimissa. Päijät-Hämeen liiton hallituksessa yli kaksikymmentä vuotta on harvinaisen pitkä toimikausi. Antti Räsäsen vaikutus maakunnallisten yhteistyöhankkeiden edistäjänä on osoittanut, miten laajat verkostot ja kontaktit hän on vuosikymmenten aikana pystynyt rakentamaan.

Räsänen on ollut oman maatilansa hoidon ohella aktiivinen myös palokuntatyössä sekä Padasjoen Säästöpankin (nyk. Helmi Säästöpankin) hallinnossa, Säästöpankkiryhmässä ja Säästöpankkiliitossa.

Antti Räsänen on positiivisen ajattelun mies. Hän on luotettava, uskottava, verbaalisesti lahjakas ja hahmottaa suuriakin kokonaisuuksia. Hänellä on erityinen kyky verkostoitua ja hankkia ystäviä. Näiden henkilökohtaisten ominaisuuksiensa ansiosta hän on pystynyt vaikuttamaan laaja-alaisesti Päijät-Hämeen maakunnassa.