Valitse sivu

Päijät-Hämeen liitto palkkasi yhden koululaisen kahdeksi viikoksi kesätöihin. Kysyimme Artulta työn päätyttyä kuulumisia.

Mitä olet tehnyt ennen maakunnan liittoon tuloasi?

Olen opiskellut peruskoulussa ja tänä keväänä suoritin 9-luokan loppuun. Syksyllä menen lukioon jatkamaan opiskelujani. Aikaisempaa työkokemusta minulla on työelämään tutustumis eli TET jaksoilta koulussa.

Mitä havaintoja olet tehnyt täällä työskennellessäsi?

Täällä on todella rento meininki, ei liian kireä jolloin kukaan ei puhuisi toisille. Oon huomannut, että jokainen tulee jokaisen kanssa toimeen, joka on iso syy, että täällä työskentely ei tunnu liian kiristävältä tai painostavalta.

Mistä innostut?

Innostun uusista haasteista ja siitä, että koko ajan on jotain tehtävää. Töiden ulkopuolella innostavia asioita on tietenkin kavereiden kanssa olo ja kaikki mitä yhdessä voi tehdä. Muita innostavia asioita ovat kaupungin ympäriajelu mopolla ja tietenkin erilaiset maukkaat ruuat.

Mikä on ollut parasta työssäsi?

Uusien ihmisten tapaaminen ja uusien asioiden oppiminen. Täällä kaikki ovat ystävällisiä ja juttu luistaa hyvin.

Mitä haluaisit tehdä tai oppia?

Haluaisin vielä nähdä maapalloa ja eri maita, kiinnostaisi maistella muun muassa erilaisia ruokia ja nähdä maiden parhaimpia nähtävyyksiä.

Millaisia muistoja sinulla on Päijät-Hämeestä?

Oon asunut koko elämäni Päijät-Hämeessä Lahdessa, tiettyä muistoa ei ole, mutta vanhempien ja mummon kanssa olo mökillä Asikkalan Keltaniemessä pienenä on jäänyt mieleen. Hollolan Kiikunlähteellä käynnit ja automatkat läpi leppoisien teiden ovat myös painuneet mieleen.

Mitä muuta haluaisit kertoa?

Työskentely täällä on ollut mukavaa ja kiitän mahdollisuudesta tulla kesätöihin!

Hyvää kesälomaa Arttu, tsemppiä lukioon!

Koulupoika meloo sup-laudalla istuen järvessä. Hänellä on pelastusliivit päällään.
Arttu Sillanpää mielipuuhassaan vesillä.