Valitse sivu

Ensimmäinen Päijät-Hämeen Ilmastokumppanuus-sitoumusten allekirjoitustilaisuus jouduttiin siirtämään Opiston Kunkusta verkkotilaisuudeksi. Tilaisuus meni hienosti, kuntajohtajat esittelivät organisaatiot ja yhdistysten sekä yritysten edustajat kertoivat asettamistaan päästövähennystavoitteista.

Ilmastokumppanuus-tilaisuudessa 30.11.2021 esiteltiin muiden kuntien ohella Asikkalan ja Padasjoen uudet kumppanit. Asikkalan kumppaneista yhdistyspuolta edustavat Asikkalan 4H ja Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys, yrityspuolelta mukana on Lehmonkärki Resort. Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka esitteli kunnan ilmastokumppanit. Aiemmin hän oli jo ehtinyt allekirjoittaa sitoumukset ja lupautui järjestämään kakkukahvit, kunhan koronatilanne hellittää.

Monna Helen Asikkalan 4H yhdistyksestä esitteli neljä tavoitetta, isoimpana niistä ovat kierrätyskeskuksen perustaminen, jonka kaikissa toiminnoissa huomioidaan kestävä kehitys sekä hiili- ja materiaalijalanjälkilaskelmien tekeminen. 4H yhdistys toimii alueella nuorisotyön ja yrittäjyyskasvatuksen parissa, mahdollistaa paikallisesti kerho- ja leiritoimintaa lapsille, tarjoaa nuorille kesätöitä sekä toimii aktiivisesti eri verkostoissa ja ajaa lasten- ja nuorten asioita.

Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistyksen Sari Niemi kertoi heidän toimistaan sekä asetetuista tavoitteista. Yhdistys kehittää tapahtumatoimintaansa entistä ilmastoystävällisemmäksi, tukee alueen yhteisöä arjen ilmastotyössä sekä viestii jo tehdyistä ilmastotoimista. Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys vaalii alueen kulttuuriperintöä, kehittää aluetta sen historiallisia arvoja kunnioittaen sekä parantaa alueen yritysten yhteistyötä ja toimintaedellytyksiä. Lisäksi yhdistys järjestää tapahtumia yhteistyössä kylän yrittäjien ja muiden yhdistysten kanssa, sekä kehittää yhteisöä yhdessä tekemällä.

Ari Yrjölä Lehmonkärki Resort yrityksestä mainitsi heidän hyödyntävän jo itse tuotettua aurinkoenergiaa ja muuta uusiutuvaa energiaa. Tavoitteeksi he asettivat aktiivisemman viestinnän ympäristöteoista asiakkaille, uusiutuvan energian lisäämisen sekä ruokahävikin määrän seuraamisen ja vähentämisen. Lehmonkärki Resort on Päijänteen rannalla sijaitseva korkeatasoinen matkailukeskus, joka tarjoaa luksusta kaikille aisteille. Keskus tarjoaa tyylikkäät ja tasokkaat kokous- ja majoitustilat, paikallisista raaka-aineista valmistettuja makunautintoja ja yksilöllisen ja ensiluokkaisen palvelun.

Padasjoen kunnanjohtaja Petri Koivula kertoi Ilmastokumppanuuden olevan hyvä jatkumo kunnan ilmastotyöhön, onhan kunta Hinku-verkoston (hiilineutraalit kunnat) perustajajäseniä. Padasjoen ilmastokumppaniksi ehti ensimmäisenä Puulon Oy.

Risto Luoma esitteli yrityksen seitsemän tavoitetta, jotka liittyvät vihreän sähkön käyttämiseen, lajittelun parantamiseen, valaistukseen sekä aurinkopaneeli-investoinnin selvittämiseen. Puulon Oy on massiivipuun moniosaaja, osaaminen massiivipuun käsittelystä on jalostunut jo useamman vuosikymmenen ajan. Vuonna 1978 perustettu yritys valmistaa alihankintana huonekaluja ja muita puutuotteita lukuisille kansainvälisesti toimiville suomalaisille brändeille ja toimittaa asiakkaan logolla valmistettuja tuotteita kotimaan lisäksi myös vientimarkkinoille.

Onnea uusille Ilmastokumppaneille!!

Kiinnostuitko Ilmastokumppanuudesta, lue lisää täältä.