Valitse sivu

Mitä teen Päijät-Hämeen liitossa

Toimin aluekehityksen erityisasiantuntijana ja toimenkuvaani kuuluvat erityisesti aluekehittämisen koordinoivat tehtävät. Koordinoin maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) ja sen sihteeristön toimintaa. Maakunnan yhteistyöryhmä koostuu eri toimijoista ja se sovittaa yhteen maakunnan kehittämistoimia. Lisäksi olen mukana strategioiden valmistelussa, hankehakemusten arvioinnissa ja hankkeiden ohjauksessa sekä älykkään erikoistumisen koordinoinnissa. Kaiken tavoitteena tehdä maakunnastamme entistäkin parempi paikka.

Taustani

Olen yhteiskuntatieteiden maisteri valtio-opista. Myöhemmin olen opiskellut töiden ohella oikeusnotaariksi. Ennen Päijät-Hämeen liittoa olen työskennellyt Uudenmaan liitossa ja työ- ja elinkeinoministeriössä aluekehittämisen, projektien ja EU-asioiden parissa.

Mistä innostun?

Innostun uuden oppimisesta ja tekemisen meiningistä. Vapaa-ajalla liikun mielelläni luonnossa – talvella hiihtäen ja kesällä suunnistaen ja retkeillen. Jos aikaa jää, luen ja nautin kulttuurista sen eri muodoissaan.

Parasta työssäni

On hyvin antoisaa olla edistämässä alueen hyvinvointia, osaamista ja kasvua yhdessä maakunnan toimijoiden kanssa. Vaihtelevien ja monipuolisten tehtävien äärellä ei käy aika pitkäksi.

Haluaisin vielä tehdä tai oppia

Uutta on mahdollista oppia jatkuvasti. Kielten opiskelu innostaa aina, joten haluaisin joskus oppia puhumaan italiaa.

Varhainen muistoni Päijät-Hämeestä

Varhaisimmat muistoni Päijät-Hämeestä ovat Salpausselän kisat televisiossa ja erityisesti mäkihyppy, jossa suomalaiset menestyivät upeasti.

Mitkä maakunnan kunnat liittyvät omaan historiaani, ja miten?

Olen melko tuore päijäthämäläinen, joten minulla ei ole yhteistä historiaa maakunnan kanssa kovin pitkälti. Mukavia muistoja on jo karttunut mm. Padasjoen satamasta, Tiirismaan maastoista ja Lahden elävästä keskustasta.

Ollaan yhteydessä!

elina.aakko(a)paijat-hame.fi, puh. 044 371 9458

Aiemmin ilmestyneet henkilökunnan esittelyt löydät täältä.