Valitse sivu

Olen aluekehityspäällikkö ja nyt kevätkauden 2020 vs. kehittämisjohtaja, jonka tehtävänä on yhdessä henkilöstön ja sidosryhmien kanssa kehittää maakuntaa. Keskeisiä sidosryhmiä ovat kunnat ja kuntayhtymät, kansanedustajat, kehittämisyhtiöt (Lahti Region ja Ladec), koulutusorganisaatiot (LUT, LAB, HY, Salpaus, urheiluopistot), valtion alueviranomaiset (ELY-keskukset ja TE-toimisto) ja ministeriöt. Tärkeitä kumppaneita kehittämiseen ja hankkeisiin ovat myös kylät ja yhdistykset.

Keskeinen kehittämisen työkalu on maakuntastrategia ja -ohjelma. Siinä määritetään aluekehityksen tavoitteet, joita edistetään mm. erilaisilla EU-rahoitusohjelmilla (EAKR ja ESR) ja kansallisiin ohjelmiin tukeutuen. Tehtäviini kuuluu rahoitettavien hankkeiden ohjausta ja osallistun useiden hankkeiden ohjausryhmään. Lisäksi liitolla on kansainvälisiä hankkeita, joissa myös olen mukana. Vaikuttamistyössä olen yhteyksissä vaalipiirin kansanedustajiin ja ministeriöihin.

Taustani

Olen taustaltani kansantaloustieteilijä ja kauppatieteiden maisteri (KTM/UTA). Lisäksi olen opiskellut mm. laatujohtamista, IT-alaa ja HHJ-tutkinnon.

Mitä harrastan

Harrastan yritysten apuna hallitustyöskentelyä, tennistä, sulkapalloa ja etenkin mökkiympäristössä puuhastelua. Kotimaan matkailua tehdään mm. vierailujen merkeissä lasten luokse ympäri Suomea puolisoni kanssa.

Parasta työssäni

Parasta työssäni ovat monipuoliset haasteet maakunnan kehittämiseksi. Ilman erilaisia sidosryhmiä ja kumppanuuksia ei tästä työstä tulisi yhtään mitään. Onnistumiset hankkeissa ja vaikuttamistyössä tuottavat iloa, mutta kyllä kokeiluhankkeissa pienet epäonnistumisetkin hyväksytään. Korona toi ikävän yllätyksen maakunnan kehitykseen, mutta tehdään hyvällä yhteistyöllä askelmerkkejä eteenpäin.

Haluaisin vielä tehdä tai oppia

Jokainen päivä on erilainen ja uutta opitaan jatkuvasti yksin ja yhdessä. Tahtoisin oppia lyömään tenniksen rystylyönnin hienosti yhdellä kädellä (mallia Federer), kun nyt lyön kahdella kädelle. Liityin juuri verkkopalloseuraan.

Mitkä maakunnan kunnat liittyvät omaan historiaani, ja miten?

Päijät-Hämeen kaikki kunnat ovat hienoa paikkoja asumiseen ja yrittämiseen. Työni puolesta käyn kaikissa kunnissa ja olin pitkään Päijät-Hämeen kylien hallinnossa mukana. Suosittelen kyläkierroksia. Erityismaininta täytyy antaa Hollolaan, jossa olen lapsuuteni viettänyt ja nyt myöhemmin kaikki kesäni.

Lempipaikkani Päijät-Hämeessä

Saunan terassi tai tupa mökillä auringonlaskun aikaan.

Tätä ette minusta tiedäkään

Moni suunnittelee juoksevansa maratonin, minä en. Juoksen mielelläni pallolajeissa, mutta muu lenkkeily ei maistu, vaikka välillä sitä tuleekin tehtyä.

Muistuipa mieleeni

Olin Lahden kaupungilla töissä ja tehtäviini kuului selvitellä alueen/maakunnan strategiaa kaupungin strategiatyötä varten. Kävin haastattelemassa kehittämisjohtaja Marja Koivulaa, joka kertoi maakunnan kehittämisestä. Silloin en aavistanut, että liittyisin vähän myöhemmin Marjan aluekehitysyksikköön.

Ollaan yhteydessä

juha.hertsi(a)paijat-hame.fi, puh. 044 3719 442
@hzjuha