Valitse sivu

Tutkimuspäällikkö on Päijät-Hämeen liiton sekatyöläinen. Vuosien varrella olen ollut mukana monissa erilaisissa Päijät-Hämeen liiton tehtävissä, usein vieläpä yhtäaikaisesti. Jokin työstettävistä tehtäväsaroista on silti yleensä ollut hieman laveampi kuin muut: tutkimusten ja selvitysten teko, aluesuunnittelun GIS-menetelmät, maakuntakaavoituksen valmistelutyöt, väestö- ja työpaikkaennusteet, koulutustarpeet. Viime aikoina olen kirjoitellut julki tilastollista perustietoa maakunnasta, tiedon uusintamisen hengessä. Jos jotakin olen tässä ammatissa oppinut, niin erityisesti sen, että ihmisillä riittää enemmän kysymyksiä kuin minulla vastauksia.

Taustani

Tähänastiset asuinkuntani ovat aakkosjärjestyksessä Helsinki, Hollola, Kouvola, Lahti, Porvoo, Savonlinna, Sääminki, Tampere, Urjala ja Vantaa. Koulutukseltani olen suunnittelumaantieteilijä Helsingin yliopistosta.

Mistä innostun?

Syväosaamisen kohtaamisesta, ammattivitsistä, taitavasta tekstistä, kulkemattomasta tiestä, alkukantaisesta rytmistä, maisemarannasta…

Parasta työssäni

Maakunnan liitto on aika hyvä näköalapaikka myös kuntien ja valtionhallinnon toimintaan, oma työni sopiva yhdistelmä teoreettisuutta ja käytännöllisyyttä. Käsitteellistämiselle riittää kysyntää nyky-yhteiskunnan muutoksissa.

Haluaisin vielä tehdä tai oppia

Haluaisin vielä työskennellä Linux-ympäristössä pitkällisen Microsoft-koettelemuksen jälkeen. Haluaisin ajella Budejoviceen, juoda siellä oluen ja ajella takaisin kotiin. Haluaisin oppia neljännen soinnun.

Varhainen muistoni Päijät-Hämeestä

Kesä, aurinko, lämmin, Mukkulan leirintäalue, ihmisiä, hälyä ja aromikkaana kupliva uimarannan vesi.

Lempipaikkani Päijät-Hämeessä

Tiirismaan huippu kaikessa vertauskuvallisuudessaan.

Tätä ette minusta tiedäkään

Heitän tikkaa oikealla kädellä, palloa vasemmalla.

Ollaan yhteydessä

jukka.mikkonen(a)paijat-hame.fi, puh. 040 7238 226