Valitse sivu

Johdan liiton operatiivista toimintaa ja poliittisen päätöksenteon valmistelua. Meillä on lakisääteisiä tehtäviä hoidettavana, kuten maakunnan maankäytön suunnittelu, liikennejärjestelmätyö ja aluekehittämisen rahoituksen jakaminen maakunnan toimijoille. Lakisääteisten tehtävien lisäksi työskentelemme maakunnalle tärkeiden edunvalvonnan tehtävien sekä aluekehittämisen parissa.

Taustani

Olen koulutukseltani filosofian tohtori ja väitellyt aluepolitiikan muutoksen teemasta. Olen työskennellyt aiemmin sote- ja maakuntauudistuksen muutosjohtajana ja kehittämispäällikkönä edunvalvonnan tehtäviä hoitaen. Minulla on taustaa myös maankäytön ja liikennejärjestelmän strategisen suunnitteluyhteistyön parista.

Mitä harrastan ja mistä innostun

Harrastan liikuntaa, kävelyä ja juoksua. Vapaa-aikaani vietän perheeni parissa ja luonnossa liikkuen. Innostun uusista asioista ja kiinnostavista ihmisistä.

Parasta työssäni on

…tavata innostuneita ihmisiä ja hoitaa asioita rakentavasti sekä lähestyä ongelmia ratkaisukeskeisesti, mutta samalla realistisella otteella. Pidän siitä, että toimimme liitossa asiantuntijatyön ja politiikan rajapinnalla. Työssäni etuoikeutena on olla osana koko politiikanteon ja vaikuttamisen kirjoa aina kunnallispolitiikasta valtakunnan tasolle saakka.

Haluaisin vielä tehdä tai oppia

Haluaisin oppia puhumaan saksaa ja espanjaa.

Varhainen muistoni Päijät-Hämeestä

Minulla ei kovin varhaisia muistoja Päijät-Hämeestä ole, aika tuoreita kaikki. Kun ajattelen Päijät-Hämettä, mieleeni tulevat seuraavat sanat ja asiat: vireä ja dynaaminen, suorasukainen, energinen, logistinen, monimuotoinen, kaupungin ja maaseudun mahdollisuudet sekä luonnon kauneus.

Lempipaikkani Päijät-Hämeessä

Pulkkilanharju, Lahden urheilukeskuksen lenkkimaastot, Tiirismaan lenkkipolut, Heinolan Jyrängön jylhä silta ja Päijänne.

Tapahtumat luovat hyviä paikkakokemuksia, ja siitä syystä mainitsen Sysmän Suvisoiton kauniine luonnonmaisemineen, Padasjoen sataman Päijännepurjehduksen lähtöpaikkana, Hartolan markkinat ja Jokimaan raviurheilukeskuksen. Viihdyn erinomaisesti kaupungin palvelujen äärellä, joten lempipaikkoihini kuuluu myös Lahden leffateatteri ja kaupunginkirjasto.

Tätä ette minusta tiedäkään

Että elinikäinen oppiminen ja itseni kehittäminen ovat minulle tärkeitä asioita ja eteenpäin ajava voima.

Ollaan yhteydessä

laura.leppanen(a)paijat-hame.fi, puh. 040 767 4364
@LeppanenLaura