Valitse sivu

Olen energia- ja ilmastoasiantuntija ja edistän ilmastotyötä Päijät-Hämeessä. Tällä hetkellä valmistelemme Päijät-Hämeen ilmastotiekarttaa yhteistyössä kuntien ja muiden toimijoiden kanssa sekä toteutamme erilaisia käytännön hankkeita. Ilmastotyötä tehdään osana Canemure-hanketta.

Yhdessä kuntien kanssa toteutimme myös kestävän elämäntavan kokeilun osana 1,5 asteen kunta -hanketta ja toukokuun alussa käynnistyi uusi hanke, jossa kannustamme kotitalouksia vaihtamaan öljylämmityksestä kestävämpiin lämmitysmuotoihin. Ilmastotyö onkin laaja alue, jossa kehitetään mm. energiatehokkuutta, uusiutuvaa energiaa, kestävää liikkumista, kiertotaloutta, hiilinieluja sekä ilmastonmuutokseen sopeutumista yhdessä monien yhteistyötahojen kanssa.

Taustani

Olen valmistunut Tampereen yliopistosta pääaineenani ympäristöpolitiikka, ja sen jälkeen olen ollut töissä mm. tutkijana sekä ympäristö- ja ilmastoasiantuntijana. Viimeksi – ennen siirtymistäni Päijät-Hämeen liittoon – työskentelin Lahden ammattikorkeakoulussa (nykyisessä LABissa) erilaisissa projekteissa, joissa pääteemana oli kiertotalous. Olen tehnyt jonkin verran töitä myös ulkomailla, missä suosikkipaikkani oli Ghana.

Mistä innostun

Innostun helposti kaikesta uudesta ja minut on helppo puhua mukaan melkein mihin vaan. Tykkään liikunnasta; erityisesti juosta poluilla metsässä sekä nostella painavia juttuja.

Parasta työssäni

Parasta työssäni on mahdollisuus vaikuttaa minulle tärkeisiin asioihin ja työskennellä yhdessä erilaisten ihmisten kanssa.

Haluaisin vielä tehdä tai oppia

Ilmasto- ja ympäristöasioissa riittää aina oppimista ja teenkin jatko-opintoja LUTissa. Vapaa-ajalla on samaten kiva haastaa itseään ja opetella vaikkapa lacrossen pelaamista.

Varhainen muistoni Päijät-Hämeessä

Varhaisimmat muistot Päijät-Hämeestä ovat lämpimän kesäisiä joiltain uimaretkiltä.

Mitkä alueen kunnat liittyvät omaan elämääni

Olen asunut lapsuuteni Hollolassa ja aikuisempana Lahdessa. Muissa lähikunnissa tutuksi ovat tulleet erityisesti hevostallit nuorempana.

Lempipaikkani Päijät-Hämeessä

Juoksemiseen liittyen Lehmusreitin varrella on monta hienoa paikkaa ja näköaloja.

Ollaan yhteydessä

maarit.virtanen(a)paijat-hame.fi, puh. 044 077 3272
@MaaritVirtanen

Canemure ja Life logot