Valitse sivu

Viestintäkoordinaattorina suunnittelen liiton viestintää. Meillä jokainen asiantuntija viestii omalta vastuualueeltaan ja teen heidän kanssaan tiivistä yhteistyötä. Suunnittelun lisäksi kirjoitan, kuvaan sekä järjestän tilaisuuksia ja tapahtumia. Viestinnän lisäksi toimin kokousten ja työryhmien sihteerinä.  

Taustani

Olen tradenomi ja kunnallishallinnon konkari . Minulla on reilusti yli 20 vuotta hallinnon kokemusta niin Lahden kaupungin kuin Nastolan kunnan viroista, kaikilta toimialoilta sivistystointa lukuunottamatta.  Lahden kaupunkiseudun seutuhallinnossa vuonna 2008 alkanut yhteistyö muiden kuntien kanssa jatkui ja laajeni vuonna 2009 aloittaessani Päijät-Hämeen liitossa.

Mistä innostun?

Uuden oppimisesta, lapsenlapsistani ja tilannekomiikasta.

Parasta työssäni

Huipputyypit. Asiansa osaavat ja avuliaat työkaverit sekä laaja yhteistyöverkosto. Erityisesti tänä keväänä olen huomannut, miten ihmisiä ja läsnäoloa kaipaa. Kivaa on myös se, että voin tehdä niin monipuolisia tehtäviä. On pitkäjänteistä suunnittelua mutta myös paljon heti-heti-hommia. Usein on samaan aikaan menossa monta asiaa, joita hoidan eri henkilöiden kanssa. Tämä on rikkaus, mutta samalla myös valtava haaste pitää kaikki yhtäaikaa hallussa.

Haluaisin vielä oppia

Ajanhallinta ja läsnä olemisen taito., sekä teknisten vimpainten hallinta.

Varhainen muistoni Päijät-Hämeestä

Pikkutyttönä reissu papan kanssa bussilla Artjärvelle. Siellä meidät lapset häädettiin sivummelle, kun pappa veljensä kanssa teurasti sian jouluksi. Kotiin Villähteelle köröttelimme linkulla. Pappa, minä ja sika säkissä. Asuimme tuolloin mummon ja papan omakotitalon yläkerrassa, ja mummo laittoi kinkun isoon saaviin suolaveteen. Kellarissa oli heikko valaistus, joten olikin jännittävää sisarusten kanssa käydä kurkkimassa kannen alle saaviin.

Mitkä maakunnan kunnat liittyvät omaan historiaani, ja miten?

Kotikuntani Nastola ja Lahti. Myös Orimattilan Artjärvi, jossa sukujuuret ulottuvat aina 1600-luvulle sakka. Oppikoulussa minulla oli iittiläisiä luokkakavereita ja paras ystäväni asui tuolloin Säyhteellä (Iitillähän on jo jalka oven välissä Päijät-Hämeeseen).

Lempipaikkani Päijät-Hämeessä

Nykyinen koti Västeråsissa. Kesäisin liikun vapaa-aikanani lähes kaikissa maakuntamme kunnissa. Kesäteatterit, konsertit, kirjakylä, satamat, markkinat ja muut tapahtumat…. Yksi omaleimaisimmista tapahtumista on Mallusjoen Takinkääntöviikko Orimattilassa. Talvisin Sibeliustalo ja Kaupunginteatteri. Ja ehdottomasti Messilän laskettelurinteet.

Tätä ette tienneetkään minusta

Nuorena harrastin yleisurheilua ja aika varhain tuli selväksi, että kentällä vilisti paljon nopeampiakin tyttöjä. Siirryin valmentajan tehtäviin ja suoritin myös lähettäjän kortin. Sain sen, vaikka testeissä sainkin palautetta: ”Kun lähettäjä ampuu lähtölaukauksen, lähdön onnistumisen arviointia helpottaa, jos lähettäjä pitäisi silmät auki”. Ja nyt tätä kirjoittaessani hoksasin, että tuo kauan sitten annettu ohjehan sopii vaikka viestijän motoksi 😉 .

Ollaan yhteydessä

maija.vakevainen@paijat-hame.fi, puh.  044 3719 456