Valitse sivu

Mitä teen Päijät-Hämeen liitossa

Toimin erityisasiantuntijana ja tehtävänäni on vastata liiton paikkatietoihin liittyvistä toiminnoista, kuten paikkatietojen hyödyntämisestä, paikkatietoyhteistyöstä ja paikkatietoanalyyseistä. Paikkatietoa on kaikki tieto, jonka yhtenä ominaisuutena on sijainti. Kartta puolestaan on visuaalinen esitys paikkatiedoista. Paikkatietojen avulla maakuntaa tarkastellaan siis lintuperspektiivistä.

Taustani

Tulin Päijät-Hämeen liittoon heti lukion jälkeen vuonna 1990. Työhaastattelussa puhelimitse kysyttiin piirustustaitoa, mutta kun tunnustin ettei minulla sellaista ole, riitti lopulta vaatimukseksi kynän pysyminen kädessä. Pysyihän se, mutta vasemmassa kädessä ja vain vasenkätinen voi tietää miten hankalaa on piirtää suttaamatta kaikkea tekemäänsä. Tehtävänäni tuolloin oli piirtää maastossa tehtyjen inventointien rajauksia tussilla muoveille ja muoveja yhdistelemällä syntyi karttoja. Suttaamaton piirtotekniikkakin onneksi löytyi.

Olen työskennellyt liitossa vuodesta 1990 lähtien pitäen välillä kouluttautumistaukoja. Tutkintotaustaltani olen yo-merkonomi, kartoittaja, diplomi-insinööri ja valtiotieteiden maisteri. Periaatteessa teen edelleen samaa karttatyötä, johon tulin vuonna 1990, välineet vain ovat vaihtuneet tusseista ja muoveista tietokoneisiin ja paikkatieto-ohjelmiin.

Parasta työssäni

Mielenkiintoisena ja oleellisena osana työhöni kuuluu eri aihealueiden ja ilmiöiden syy- ja seuraussuhteiden laaja-alainen tuntemus. Työni on paitsi tarkkuutta vaativaa ja itsenäistä, myös yhdistelmä tiedettä ja taidetta. Etenkin valmiin karttatuotteen tekemiseen vaaditaan usein tiedettä, mutta lopputuloksen visuaalisesti ymmärrettäväksi tekeminen on enemmän taidetta.

Varhainen muistoni Päijät-Hämeestä

Syntyperäisenä päijäthämäläisenä muistoni maakunnasta ovat hyvin varhaisia ja moninaisia. Vuosien varrella maakunta ja etenkin sen tarjoamat upeat luontokokemukset ovat tulleet tutuiksi, ja yhä edelleenkin tutustuttavaa riittää.

Ollaan yhteydessä

mari.lang-kauppi(a)paijat-hame.fi, puh. 044 3719 437