Valitse sivu

Tehtäväni on kehittää Päijät-Hämeen vetovoimaisuutta. Tämä ei tietenkään ole kovin yksiselitteinen asia, vaan rakentuu monista eri palasista, jotka kaikki vaikuttavat toisiinsa. 

Tavoitteena on synnyttää positiivista kierrettä Päijät-Hämeeseen. Työni sisällöt vaihtelevat digitalisaation edistämisestä ilmasto- ja energiatyöhön ja maahanmuuttoon. Olen mukana niin strategioiden valmistelussa kuin hankkeiden ohjauksessakin. Keskeisenä näkökulmana on yhteistyön tekeminen alueella eri toimijoiden kesken. Vetovoimaa ei mikään taho voi rakentaa yksin, vaan tarvitaan yhteistyötä ja yhteishenkeä niin kuntien, yritysten, korkeakoulujen kuin järjestöjenkin kesken. Yhä enemmän haluaisin vahvistaa myös asukkaiden osallisuutta alueen kehittämiseen. 

Taustani 

Olen filosofian maisteri Jyväskylän yliopistosta, pääaineenani opiskelin yleistä historiaa. Lisäksi opiskelin mm. naistutkimusta ja taidehistoriaa – myöhemmin työn ohessa mm. eurooppalaisia maaseutututkimuksen opintoja. Työurallani olen ollut kehittämistehtävissä eri ministeriöissä. Työ- ja elinkeinoministeriössä työskentelin aluekehittämisen erityisasiantuntijana reilut 10 vuotta ennen kuin siirryin Päijät-Hämeen liittoon. 

Harrastukseni 

Harrastan urheilua monipuolisesti triathlonista joogaan. Nautin luonnossa liikkumisesta niin vesillä, lumilla kuin metsässäkin – ilman moottoria siis. Lisäksi toivoisin harrastavani maalausta, mutta sille löytyy nykyisin harmillisen vähän aikaa. Innostun helposti uusista asioista ja erityisesti maailman parantamisesta. 

Tätä et minusta vielä tiedäkään

Olen myös lastenjoogaohjaaja. On ihan parasta nähdä, miten lapset nauttivat oman kehonsa mahdollisuuksista ja erityisesti rauhoittumisesta. Jooga antaa myös lapsille pysähtymisen ja rentoutumisen mahdollisuuden ja vapautumisen suorituskeskeisyydestä muutoin usein hektisessä arjessa.

Lempipaikkani Päijät-Hämeessä

Kotikulmien ja hiihtostadionin tuttujen ulkoilumaastojen lisäksi perheen lempipaikkoja ovat esimerkiksi Vääksy kanavineen ja kivoine hiekkarantoineen sekä Orimattilan kotieläintila. Oma suosikkipyöräreittini kulkee mm. Luhtikylän kautta, jossa matkan varrella saa fiilistellä kumpuilevassa maastossa ja maalaismaisemassa. Jos on enemmän aikaa, niin nautiskelen Vesijärven kierrosta pyöräillen. Jätskikioskeja ja muita hikistä pyöräilijää ilahduttavia palveluja tosin reitille soisi osuvan paremmin. Visioinkin ajellessani usein pyörämatkailijoita houkuttelevaa, hienoja maisemia ja pysähdyspaikkoja tarjoavaa rengasreittiä. Lahdessa satama ja Launeen perhepuisto ovat perheen suosikkeja.

Parasta työssäni 

Monipuolisuus ja mahdollisuus olla mukana tekemässä hyvää, viihtyisää, turvallista ja tulevaisuuteen katsovaa ympäristöä. 

Ollaan yhteydessä

petra.stenfors(a)paijat-hame.fi, 044 3719 458
@Pestenfo