Valitse sivu

Mitä teen Päijät-Hämeen liitossa

Työskentelen liitossa edunvalvontatiimissä kuntayhteistyöpäällikkönä. Tehtävänäni on mm. koordinoida Päijät-Hämeen kuntajohtajakokouksia ja puheenjohtajafoorumeita. Valmistelen kokousten asialistat, sovin alustajat, hankin taustatietoa ja vastaan kokousjärjestelyistä.

Työssäni olen eri teemoihin liittyen yhteyksissä alueen kuntien päättäjien, virkamiesten ja eri sidosryhmien edustajien kanssa. Yhtenä tärkeänä sidosryhmänä sote-uudistuksen jälkeen on Hyvinvointialue.

Toimin myös Valtiovarainministeriön palvelu- ja toimitilaverkkouudistuksen alueellisen projektiryhmän sihteerinä. Päijät-Häme on yksi uudistuksen kolmesta pilottialueesta. Työlistallani on lisäksi laajakaistarakentamisen edistäminen Päijät-Hämeessä ja siihen liittyen vastuullani on koordinoida laajakaistatukihankkeiden etenemistä tällä alueella.

Taustani

Taustaltani olen Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva yhteiskuntatieteilijä. Lisäksi olen opiskellut mm. johtamista ja viestintää. Maakuntaliittoon siirryin töihin sosiaalialan järjestön toiminnanjohtajan tehtävästä. Sitä ennen olen työskennellyt mm. eduskuntasihteerinä.

Mistä innostun?

Minua innostaa uusien asioiden tekeminen ja uuden oppiminen – vanhoja taitoja unohtamatta. Vuosikymmenten tauon jälkeen olen aloittanut uudelleen pilateksen ja kuorolauluharrastuksen.

Parasta työssäni

Työni ansiosta olen päässyt nopeasti sisälle siihen mitä Päijät-Hämeen alueen kuntiin ja maakuntaan kuuluu, missä mennään ja miltä tulevaisuus näyttää. On ollut hienoa huomata, että vaikka ajassa on paljon epävarmuutta, vallitsee maakunnassa positiivinen tekemisen meininki. Katse on eteenpäin, kohti tulevaisuutta sen sijaan, että se olisi kohdistettu peruutuspeiliin. Työssäni pääsen osaltani edistämään maakunnan positiivista kehitystä yhdessä alueen keskeisten päättäjien, virkamiesten ja eri sidosryhmien edustajien kanssa.  

Haluaisin vielä tehdä tai oppia

Haluaisin vielä joskus päästä palaamaan lenkkipoluille. Vanha vamma on vaikeuttanut juoksemista ja toiveissani on, että se saadaan vihdoinkin kuntoutettua ja joku päivä säännöllinen lenkkeily saattaa vielä olla mahdollista.

Varhainen muistoni Päijät-Hämeestä

Vuosia, vuosia sitten minun piti vaihtaa Lahdessa junasta bussiin. Silloin ei matkakeskuksesta vielä ollut tietoakaan ja jouduin kävelemään paperinen kartta kädessä rautatieasemalta bussiasemalle läpi kaupungin. Kävelymatkasta mieleeni jäi autio, kivinen Aleksanterinkatu. 

Mitkä maakunnan kunnat liittyvät omaan historiaani, ja miten?

Vuosia sitten mökkeilin useana kesänä Padasjoella Auttoisilla, josta ystäväni jo edesmennyt isä on kotoisin. Muutaman vuoden omistin kesäpaikan Sysmän Nuoramoisista ja viimeiset pari vuotta olemme viettäneet kesäisin aikaa puolisoni äidin mökillä Hollolassa.

Tätä ette tiedäkään minusta

Kävin parikymppisenä laskuvarjohyppykurssin ja olen hypännyt lentokoneesta kuusi kertaa kupuvarjolla.

Ollaan yhteydessä!

tarja.parviainen(a)paijat-hame.fi, puh. 044 077 3431

Tutustu myös muihin asiantuntijoihimme

Aiemmin ilmestyneet henkilökunnan esittelyt löydät täältä.