Valitse sivu

Etelä-Suomen maakunnat Päijät-Häme, Uusimaa, Varsinais-Suomi, Kymenlaakso ja Etelä-Karjala tiivistävät yhteistyötään ja perustavat neuvottelukunnan maakuntien yhteistyö- ja edunvalvontaelimeksi.

Neuvottelukunta päättää Etelä-Suomen yhteisistä eduskuntavaalitavoitteista ja käynnistää yhteisen hallitusohjelmavaikuttamisen. Tulevaisuudessa neuvottelukunta järjestää alueen kansanedustajille ja sidosryhmille Etelä-Suomen valtiopäivät kahdesti vaalikaudessa.

  • Yhteistyöllä haluamme nostaa Etelä-Suomen painoarvoa sille kuuluvalle tasolle.  Etelä-Suomen maakuntien alueella asuu puolet Suomen väestöstä ja se tuottaa myös puolet maan bruttokansantuotteesta, toteaa maakuntahallituksen puheenjohtaja Pekka Komu. Alueen maakunnat saavat kuitenkin liian vähän kansallista EU-rahoitusta tuloksiin ja vaikuttavuuteen nähden, muistuttaa Komu.

Etelä-Suomen neuvottelukuntaan nimetään maakuntajohtajien lisäksi maakuntahallitusten puheenjohtajistot ja kansanedustajia. Maakunnat ovat sopineet, että kustakin maakunnasta valitaan kaksi yhteistyöhön sitoutunutta kansanedustajaa eri puolueista. Poikkeuksena Uusimaa, josta valitaan neljä kansanedustajaa.

Päijät-Hämeen edustajat neuvottelukunnassa

Päijät-Hämeestä neuvottelukuntaan kuuluvat maakuntajohtaja Niina Pautola-Mol, maakuntahallituksen puheenjohtaja Pekka Komu ja varapuheenjohtaja Hannu Rahkonen. Maakuntahallituksen nimeämät kansanedustajajäsenet ovat Hilkka Kemppi (kesk.) ja Mika Kari (sd.). Neuvottelukunnan toimikausi on kunnallisvaalikausi. Vuonna 2023 puheenjohtajamaakuntana toimii Etelä-Karjala ja ensimmäinen neuvottelukunnan kokous järjestetään 28.02.2023.

Lisätietoja

Niina Pautola-Mol
maakuntajohtaja
+358 44 077 3010
niina.pautola-mol(a)paijat-hame.fi