Valitse sivu

Vuosi 2021 on julistettu Euroopan rautatieliikenteen teemavuodeksi. Tämän Euroopan komission aloitteen tavoitteena on juhlistaa rautatieliikenteen asemaa kestävänä, älykkäänä ja turvallisena liikennemuotona. Teemavuosi kannustaa sekä EU-kansalaisia että yrityksiä lisäämään rautateiden käyttöä Euroopan vihreän kehityksen ohjelman tavoitteiden saavuttamiseksi. Vain alle 0,5 prosenttia liikenteeseen liittyvistä kasvihuonekaasupäästöistä EU:ssa on peräisin rautatieliikenteestä.

Oletko kiinnostunut toimista, joita Suomessa suunnitellaan EU:n rautatieliikenteen teemavuoden juhlistamiseksi? Nyt on tilaisuutesi saada ensikäden tietoa teemavuoden kansallisista valmisteluista ja osallistua Liikenne- ja viestintäviraston tietoiskuun keskiviikkona 17.2. klo 14–15. Tietoiskussa kerrotaan, mistä teemavuodessa on kysymys ja miten siihen voi ottaa osaa. Tilaisuus pidetään Skype-kokouksena.

Voitte ilmoittautua maanantaihin 15.2. klo 16.00 mennessä oheisesta linkistä:
https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/ae9e11d6-ab64-4c12-888b-d639272e00c9?displayId=Fin2204757

Lisätietoja Euroopan rautatieliikenteen teemavuodesta löydätte Euroopan komission verkkosivuilta:
https://europa.eu/year-of-rail/index_en.

EU:n neuvoston puheenjohtajamaa Portugali ja Euroopan komissio pitävät teemavuoden virallisen avajaistilaisuuden maanantaina 29.3.2021.

Lisätietoja on saatavilla myöhemmin: https://europa.eu/year-of-rail/events/european-year-rail-launch-event_en