
- Tämä tapahtuma on mennyt.
Kestävä ruokajärjestelmä -työpaja
8.9.2023 kello 09:00 - 12:00

Niemen kampus, Aalto-auditorio – Huom! läsnäkokous, ei teams-mahdollisuutta
Kestävä ruokajärjestelmä työpaja on osa Päijät-Hämeen vihreän siirtymän ohjelman valmistelua. Ohjelmaan kootaan maakunnalliset tavoitteet ja toimenpiteitä viiteen teemaan liittyen. Teemat ovat energia, liikenne, kestävä ruokajärjestelmä, materiaalikierrot ja kestävä maankäyttö.
Työpajan alustukset käsittelevät kestäviä ruokainnovaatioita ja elintarviketeollisuuden luontovaikutuksia. Alustajina
– Elintarviketeollisuusliitto / Mari Raininko – Elintarviketeollisuus ja luonnon monimuotoisuus
– Nordic FoodTech VC / Mika Kukkurainen – Ruokasysteemin muutos on globaali mahdollisuus – mutta vain yhdessä tekemällä
Alustusten jälkeen pyritään osallistujien kanssa yhdessä kokoamaan maakunnallisia toimenpiteitä, joilla tavoitteet saavutetaan. Tavoitteet on johdettu niin EU:n kuin kansallisten ohjelmien ja tiekarttojen kautta ja ne tuodaan maakuntatasolle tämän prosessin kautta.
Tavoitteita maakunnan kestävälle ruokajärjestelmälle ovat mm. uudistavan maatalouden edistäminen, hyvinvoinnin ja terveyden lisääminen, paikallisen kiertotalouden edistäminen, kestävään tuotantoon, innovaatioihin, tuotesuunnitteluun ja -kehitykseen investoiminen, ruuan ja sen tuotannon arvostuksen nostaminen.
Ilmoittautuminen päättynyt!