Valitse sivu
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taideteko: Valtakunnan askelmitta -kävelyperformanssi Padasjoella, Asikkalassa, Lahdessa ja Hollolassa

29.5. kello 08:00 - 7.6. kello 00:00

Kimmo Ylönen oranssissa huomioliivissä metsässä.

Valtakunnan askelmitta on kävellen tehty tutkimusmatka, pitkä performanssi ja yhteisötaiteellinen jalkautuminen, jonka kuvataiteilija Kimmo Ylönen toteuttaa 14.5–13.6.2024 Taidevaltakunnassa eli Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Pirkanmaan maakuntien alueella. Tutkimusmatkallaan taiteilija kulkee Hämeenlinnasta Tampereelle, Tampereelta Lahteen ja Lahdesta takaisin Hämeenlinnaan.

Reittivalintaa määrittävät Taidevaltakunnan historian merkittävät paikat, sen maiseman mainittavat kohdat sekä taiteilijan oman elämän kiinnekohdat. Reitti kulkee mm. Iittalan, Ylöjärven, Kangasalan, Vääksyn, Hollolan ja Turengin kautta. Päijät-Hämeeseen Ylönen saapuu n. 29.5. ja kulkee Padasjoen, Asikkalan/Vääksyn, Lahden ja Hollolan kautta. Ylösen voi tunnistaa oranssista huomioliivistä ja häntä voi jututtaa matkan varrella. Lahdessa on yhteinen tapahtuma 7.6. klo 10.00, josta Ylönen jatkaa matkaa Hollolan kautta kohti Hämeenlinnaa.

Hitaasti kulkien taiteilija tarkastelee tutkimusmatkailijan tavoin Taidevaltakuntaa nyt, pohtii sen suhdetta alueen historiaan tuhat vuotta taaksepäin kurkottavalla aikajänteellä sekä visioi sen tulevaa olemusta. Valtakunnan askelmitta on myös taiteilijan tutkimus siitä, miten tehdä mitoiltaan ja kestoltaan kookas teos, joka tavoittaa paljon ihmisiä, mutta jättää tuskin mitään materiaalijälkeä.

Kimmo Ylönen raportoi matkan varrelta Taidevaltakunnan Instagram-tilille @taidevaltakunta. Ylösen matkaa voi seurata @taidevaltakunta -instagramtilillä, sekä aihetunnisteella #valtakunnanaskelmitta. Valtakunnan askelmittaa on tukemassa Päijät-Hämeen, Hämeen ja Pirkanmaan maakuntien liitot.

Hämeenlinnan taidemuseoTampereen taidemuseo ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva ovat perustaneet Taidevaltakunnan, joka järjestää kahden vuoden välein biennaalinäyttelyt vuorotellen Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä. Kutsumme näihin kolmeen alueeseen sitoutuneet tai kiinnittyneet taiteilijat mukaan osallistumaan Taidevaltakuntaan ja sen rakentamiseen.

Ensimmäinen Taidevaltakunnan järjestämä biennaali nähdään Hämeenlinnassa ja Kanta-Hämeessä 14.6.–8.9.2024. Tampereelle ja Pirkanmaalle biennaali levittäytyy 2026 ja vuonna 2028 Lahteen ja Päijät-Hämeeseen.

Tiedot

Alkaa:
29.5. kello 08:00
Loppuu:
7.6. kello 00:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.taidevaltakunta.fi/biennaali-2024/taiteilijat-ja-teokset/kimmo-ylonen/