Valitse sivu
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taideteko: Valtakunnan askelmitta -teoksen tapahtuma Lahdessa

7.6. kello 10:00 - 10:30

Kuvataiteilija Kimmo Ylösen lähikuva.

Perjantaina 7.6. klo 10 kuvataiteilija Kimmo Ylönen lähtee Lahdesta kävelemään kohti Hämeenlinnaa. Tule mukaan saattamaan Ylönen matkalleen! Tilaisuus alkaa klo 10 museonjohtaja Tuulia Tuomen avaussanoilla ja Taidevaltakunnan sekä Kimmo Ylösen esittelyllä. Tapahtumassa kuullaan Ylösen ajatuksia ja havaintoja matkasta. Haastattelijana toimii vastuumuseotutkija Elisa Lindell.
Malvan ulkonäytöiltä Päijänteenkadulla esitetään ohjattu Taiji-harjoitus. Harjoituksen tahdissa voimme lämmitellä yhdessä kävelyä varten.
Väinö Karhos musisoi ja saattaa soittaen taiteilijan matkaan. Yleisö on tervetullut saattamaan kävellen taiteilijaa matkallensa!

Valtakunnan askelmitta -teos

Valtakunnan askelmitta on kävellen tehty tutkimusmatka, pitkä performanssi ja yhteisötaiteellinen jalkautuminen, jonka kuvataiteilija Kimmo Ylönen toteuttaa 14.5–13.6.2024 Taidevaltakunnassa eli Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Pirkanmaan maakuntien alueella. Tutkimusmatkallaan taiteilija kulkee Hämeenlinnasta Tampereelle, Tampereelta Lahteen ja Lahdesta takaisin Hämeenlinnaan.

Reittivalintaa määrittävät Taidevaltakunnan historian merkittävät paikat, sen maiseman mainittavat kohdat sekä taiteilijan oman elämän kiinnekohdat. Reitti kulkee mm. Iittalan, Ylöjärven, Kangasalan, Vääksyn, Hollolan ja Turengin kautta.

Hitaasti kulkien taiteilija tarkastelee tutkimusmatkailijan tavoin Taidevaltakuntaa nyt, pohtii sen suhdetta alueen historiaan tuhat vuotta taaksepäin kurkottavalla aikajänteellä sekä visioi sen tulevaa olemusta. Valtakunnan askelmitta on myös taiteilijan tutkimus siitä, miten tehdä mitoiltaan ja kestoltaan kookas teos, joka tavoittaa paljon ihmisiä, mutta jättää tuskin mitään materiaalijälkeä.

Kimmo Ylönen raportoi matkan varrelta Taidevaltakunnan Instagram-tilille @taidevaltakunta. Ylösen matkaa voi seurata @taidevaltakunta -instagramtilillä, sekä aihetunnisteella #valtakunnanaskelmitta. Teosta tukee Päijät-Hämeen, Varsinais-Suomen ja Hämeen liitot. Päijät-Hämeessä performanssi on samalla osa Päijät-Hämeen kulttuuriverkko -hanketta, jota rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Taidevaltakunta

Hämeenlinnan taidemuseoTampereen taidemuseo ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva ovat perustaneet Taidevaltakunnan, joka järjestää kahden vuoden välein biennaalinäyttelyt vuorotellen Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä. Kutsumme näihin kolmeen alueeseen sitoutuneet tai kiinnittyneet taiteilijat mukaan osallistumaan Taidevaltakuntaan ja sen rakentamiseen.

Ensimmäinen Taidevaltakunnan järjestämä biennaali nähdään Hämeenlinnassa ja Kanta-Hämeessä 14.6.–8.9.2024. Tampereelle ja Pirkanmaalle biennaali levittäytyy 2026 ja vuonna 2028 Lahteen ja Päijät-Hämeeseen.

Tiedot

Päivämäärä:
7.6.
Aika:
10:00 - 10:30
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva
Päijänteenkatu 9
Lahti, 15140
+ Google Map
GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi evästeet sivuston ulkopuolinen sisältö (esim. Youtube-videot) ladataan sivulle