Valitse sivu

Huhtikuussa maahanmuutto ja kuntien välinen muutto ei ollut riittävän suurta, että maakunnan väkiluku olisi kasvanut.

Power BI kuukauden elinvoimamittarit Päijät- ja Kanta-Hämeen maakunnissa ja kunnissa löytyvät tästä linkistä.

Päijät-Hämeen väestö lisääntyi nettomaahanmuuton ja kuntien välisellä muuton vaikutuksesta yhteensä 103 asukkaalla ja väheni syntyvyyttä suuremman kuolleisuuden johdosta 115 asukkaalla. Väestömäärän kasvua oli syntynyt vuoden 2024 alkukuukausina.

Työllisyys parani edellisesta kuusta, mutta on heikentynyt vuoden takaisesta

Päijät-Hämeessä oli 11 520 työtöntä työnhakijaa, mikä oli 934 enemmän (+9 %) kuin vuotta aiemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä laski 610:llä (-5 %) edelliskuusta. Päijät-Hämeessä työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi vuodentakaisesta kaikissa muissa kunnissa paitsi Hartolassa, jossa työttömyys väheni hieman (-4 %). Työttömyys kasvoi vuodentakaisesta suhteellisesti eniten Asikkalassa (+23 %). Päijät-Hämeessä työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli korkein Heinolassa (14,6 %) ja matalin Hollolassa (7,4 %).

Tarkempaa tietoa alueen työllisyyskehityksestä löydät viimeisimmästä työllisyyskatsauksesta. Maakuntakohtaista tietoa löydät työllisyyskatsauksen tilastoliitteestä pdf https://www.sttinfo.fi/files/69817876/70229723/93499/fi

Suhdannetilanne on heikko ja uusia avoimia työpaikkoja on tavanomaista vähemmän

Talven 2024 suhdannetilanne oli koko maassa ja Päijät-Hämeessä heikko. Rakentamisen kaikki sektorit ovat alavireisiä, mutta asuntotuotannon pudotus oli suurinta. Rakennusteollisuus RT:n suhdanne-ennusteen mukaan vielä ei ole merkkejä käänteestä. Vientiteollisuus kärsi merkittäviä tappioita kevään lakoista. Tilauskantojen oheneminen teknologiateollisuudessa on jatkunut jo yli vuoden. Tarjouspyyntöjen määrä väheni alkuvuonna yhä mutta jo aiempaa vähemmän. Tilanne toimialalla tulee jatkumaan vaikeana, mutta siitä huolimatta yritykset ovat pyrkineet pitämään kiinni henkilöstöstään, kertoo Teknologiateollisuus ry:n tuore tilauskanta- ja henkilöstötiedustelu.

Toukokuun työllisyyskatsaus julkaistaan 26.6.2024.

Hämeen ELY-työllisyyskatsaus huhtikuu 2024 sen erinomainen tilastoliite Päijät-Hämeen osalta pdf-muodossa

Elinvoimatietoja maakunnasta

Lisätietoja

Juha Hertsi
kehittämisjohtaja
044 3719 442
juha.hertsi(a)paijat-hame.fi