Valitse sivu

Päijät-Hämeen liiton uuteen hyvinvointipäällikön tehtävään valittiin Saila Juntunen. Hän on aiemmin toiminut hyvinvointikoordinaattorina Asikkalan kunnassa, jossa hän vastasi hyte-työn suunnittelusta ja organisoinnista sekä ehkäisevän päihdetyön ja perhekeskusverkoston koordinoinnista.

Hyvinvointipäällikkö työskentelee kiinteässä yhteistyössä kuntien kanssa, ja tukee niitä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.

  • Päijät-Hämeen kunnille hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on tärkeää. Kunnat päättivätkin yhdessä rahoittaa maakunnallisen hyvinvointipäällikön palkkaamisen maakunnan liittoon, kertoo maakuntajohtaja Laura Leppänen. Hyvinvointipäällikkö tukee kuntien hyte-työtä ja toimii maakuntamme äänenä myös maakunnasta ulospäin.

Kunnissa tehtävän hyte-työn yhteinen koordinointi on tähän saakka puuttunut Päijät-Hämeestä. Nyt tilanne helpottuu, kun Juntunen aloittaa työnsä 8.3.2021. Hän toimii myös asiantuntijana niin maakunnallisissa kuin valtakunnallisissakin verkostoissa ja edistää valtakunnallisten ohjelmien ja suositusten toimeenpanon alueellamme.

Saila Juntunen on innostunut uudesta tehtävästään ja odottaakin jo innolla päästäkseen tarttumaan töihin.

  • Kunnat ovat pitkään odottaneet maakunnallisen hyterakenteen selkiytymistä. Tehtävän myötä pääsen luomaan rakenteen yhdessä kuntien sekä sote- ja muiden toimijoiden kanssa, toteaa juntunen.

Lisätietoja

Laura Leppänen
maakuntajohtaja
puh. 040 767 4364
laura.leppanen(a)paijat-hame.fi