Valitse sivu

Ilmastokumppanuus

Tervetuloa Ilmastokumppanuus-sivustolle!

Miksi Ilmastokumppaniksi?

teemme-ilmastotyota
  • Tukea yrityksen ilmastotyölle
  • Soveltuu erilaisille organisaatioille
  • Verkostoitumista ja näkyvyyttä
  • Maksuton ja vapaaehtoinen
  • Ilmastoteoista kertova tunnus käyttöön

Oletko pohtinut miten ympäristö- ja ilmastotoimiin saisi ryhtiä? Ilmastokumppanuus voi olla ensimmäinen askel siihen suuntaan! Kumppanuus tarjoaa organisaatioille helpon tavan aloittaa ilmastotyö, on kyseessä yhden henkilön yritys tai isompi liiketoiminta.

Päijät-Hämeen kunnat tarjoavat Ilmastokumppanuutta kaikille yrityksille ja yhteisöille Päijät-Hämeessä. Tutustu näihin sivuihin ja lähde rohkeasti mukaan!

Ensimmäinen Päijät-Hämeen yhteinen Ilmastokumppanuus-sitoumusten allekirjoitustilaisuus pidettiin 30.11.2021 verkossa, katso esitys tästä (pdf). Kunnat järjestävät sitoumustilaisuuksia pari kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin.

Tutustu Päijät-Hämeen Ilmastokumppaneihin (04/2022) ja heidän asettamiinsa tavoitteisiin tästä!

Katso videoilta (Youtube) miksi yritykset ovat lähteneet mukaan Ilmastokumppaneiksi ja minkälaisia ilmastotavoitteita on asetettu:
Camping Sysmä, Rakennusbetoni- ja Elementti Oy ja Kirma Hoiva Oy

LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijat tarjoavat tukea Ilmastokumppanuus-polun alkuun, ole yhteydessä ja kysy lisää.


Miksi ja miten Ilmastokumppaniksi?

Ilmastokumppaniksi pääset selvittämällä yrityksesi nykytilan ja asettamalla tavoitteet lähivuosille. Ilmastokumppanuuden kautta saat käyttöösi alkukartoituslomakkeen, koottua materiaalia ilmasto- ja ympäristöasioista sekä tukea prosessin läpikäymiseen.

Kun tavoitteet ovat selvillä, allekirjoitat oman kuntasi kuntajohtajan kanssa Ilmastokumppanuus-sitoumuksen. Ilmastokumppanina saat käyttöösi ”Teemme ilmastotyötä” -tunnuksen ja yrityksen esittely sekä logo tulevat näkyville kunnan nettisivuille. Samalla pääset mukaan kumppaniverkostoon.

Yhteistyö ja verkostoituminen kunnan ja muiden yrittäjien kanssa tsemppaa eteenpäin. Vertaistuki muilta samassa tilanteessa olevilta, ja hyvät esimerkit helpottavat ja tekevät ilmastotyön pyörittämisestä mukavampaa. Ilmastokumppanuus on jatkuva prosessi, jossa tavoitteita tarkennetaan vuosittain.


Ilmastokumppanuus-malli on ollut käytössä Lahden kaupungilla jo vuodesta 2015, ja se on osoittautunut toimivaksi järjestelmäksi myös muissa kaupungeissa tehdä ilmastotyötä yhdessä ja saada sille näkyvyyttä. Hankkeen (2021-2022) myötä mallia laajennettiin Päijät-Hämeen liiton ja kuntien yhteistyössä kattamaan koko Päijät-Häme.

ilmastokumppanuus-background