Valitse sivu

Ilmastokumppanuus

Tervetuloa Ilmastokumppanuus-sivustolle!

Miksi Ilmastokumppaniksi?

  • Tukea yrityksen ilmastotyölle
  • Soveltuu erilaisille organisaatioille
  • Verkostoitumista ja näkyvyyttä
  • Maksuton ja vapaaehtoinen
  • Ilmastoteoista kertova tunnus käyttöön

Oletko pohtinut miten ympäristö- ja ilmastotoimiin saisi ryhtiä? Ilmastokumppanuus voi olla ensimmäinen askel siihen suuntaan! Kumppanuus tarjoaa organisaatioille helpon tavan aloittaa ilmastotyö, on kyseessä yhden henkilön yritys tai isompi liiketoiminta.

Päijät-Hämeen liitto yhdessä kuntien kanssa tarjoaa Ilmastokumppanuutta kaikille yrityksille ja yhteisöille Päijät-Hämeessä. Tutustu näihin sivuihin ja lähde rohkeasti mukaan!

Huom.! LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijat tarjoavat muutamille yrityksille apua alkukartoituksen ja tavoitteiden asettamisessa. Ota meihin yhteyttä, niin katsotaan, voisiko sinun organisaatiosi päästä mukaan sparraukseen.

Rahoitusta saatavilla yritysten vihreille ratkaisuille, katso Business Finlandin uutinen tästä.
19.10.2021 klo 9-13 Vastuullisuusteot näkyviin – vastuullisuusviestintä ja verkostot, Feeniks-hanke, LAB-ammattikorkeakoulu, lisätiedot tästä.


Miksi ja miten Ilmastokumppaniksi?

Ilmastokumppaniksi pääset selvittämällä yrityksesi nykytilan ja asettamalla tavoitteet lähivuosille. Ilmastokumppanuuden kautta saat käyttöösi alkukartoituslomakkeen, koottua materiaalia ilmasto- ja ympäristöasioista sekä tukea prosessin läpikäymiseen.

Kun tavoitteet ovat selvillä, allekirjoitat oman kuntasi kuntajohtajan kanssa Ilmastokumppanuus-sitoumuksen. Ilmastokumppanina saat käyttöösi “Teemme ilmastotyötä” -tunnuksen ja yrityksen esittely sekä logo tulevat näkyville kunnan nettisivuille. Samalla pääset mukaan kumppaniverkostoon. Kumppanuutta koordinoiva Päijät-Hämeen liitto viestii laajemmalti sosiaalisen median kanavilla sekä liiton nettisivuilla.

Yhteistyö ja verkostoituminen kunnan ja muiden yrittäjien kanssa tsemppaa eteenpäin. Vertaistuki muilta samassa tilanteessa olevilta, ja hyvät esimerkit helpottavat ja tekevät ilmastotyön pyörittämisestä mukavampaa. Ilmastokumppanuus on jatkuva prosessi, jossa tavoitteita tarkennetaan vuosittain.


Ilmastokumppanuus-malli on ollut käytössä Lahden kaupungilla jo vuodesta 2015, ja se on osoittautunut toimivaksi järjestelmäksi myös muissa kaupungeissa tehdä ilmastotyötä yhdessä ja saada sille näkyvyyttä. Uuden hankkeen myötä mallia laajennetaan kattamaan koko Päijät-Häme.