Valitse sivu

Mukaan Ilmastokumppaniksi

Polkua seuraamalla yrityksesi on mukana ilmastotyössä ja osana toimijoita, jotka tavoittelevat yhdessä hiilineutraaliutta.

Näin pääset mukaan Ilmastokumppaniksi:

1. Tutustu materiaaleihin ja ole yhteydessä! Lähetä sähköpostia tai soita, niin saat lisätietoa ja pääset aloittamaan Ilmastokumppanuuspolkusi.

2. Tarkastele ja suunnittele: tee alkukartoituslomake ja aseta ensimmäisen vuoden tavoitteet organisaatiollesi.

3. Liity Ilmastokumppanuuteen allekirjoittamalla sitoumus. Onnea!

4. Toteuta tarvittavat toimet tavoitteiden saavuttamiseksi.

  1. Viesti ja verkostoidu. Jaa kokemuksia ja nappaa parhaita käytäntöjä, seuraa ja kehitä. Olet matkalla kohti hiilineutraalia Päijät-Hämettä.

Alkukartoituksen avulla selvität organisaatiosi nykytilanteen ja voit asettaa tavoitteet ilmastotyölle. Jos organisaatiollasi on jo ilmasto- tai ympäristöohjelma, voit hyödyntää olemassa olevia tietoja, eikä alkukartoitus ole välttämätön. Hiilijalanjäljen voit mitata halutessasi esimerkiksi WWF:n ilmastolaskurilla.

Tavoitteet voit itse määrittää; kahdesta neljään tavoitetta on sopiva alku. Tavoitteiden asettamisen jälkeen solmitaan Ilmastokumppanuus-sitoumus kuntajohtajan kanssa. Saat viestinnän tueksi ”Teemme ilmastotyötä” -tunnuksen. Organisaatiosi tiedot tulevat kunnan nettisivuille ja kunnat viestivät Ilmastokumppanuudesta. Jatkossa tavoitteiden toteutumista seurataan vuosittain ja asetetaan uudet tavoitteet.

Alkukartoituksen PDF-versio (etukäteen tutustumista varten), sähköinen lomake oman kuntasi yhteyshenkilöltä.
WWF:n Ilmastolaskuri

Yritysverkosto on kehittymässä, jotta saatavilla on vertaistukea. Liity mukaan keskusteluun Facebookissa @IlmastokumppanuusPH. Lisäksi järjestämme aiheeseen sopivia tilaisuuksia, joissa on mahdollista oppia ja saada tukea.

Mikäli kiinnostuit Ilmastokumppanuudesta, ole yhteydessä oman kuntasi yhteyshenkilöön; klikkaa Yhteystiedot-sivulla oman kuntasi vaakunaa. Tutustu kumppanuuteen Materiaalipankki-sivun linkkien ja aineiston kautta.