Valitse sivu

Päijät-Hämeen kunnat tiivistävät yhteistyötään ja maakuntaan palkattiin kahden vuoden määräajaksi kuntayhteistyön päällikkö. Tehtävässä aloitti kesäkuun alussa mäntsäläläinen FM Jarkko Virolainen.

Näin Jarkko esittelee itseään:

Koulutus ja työkokemus

Olen kotoisin Rovaniemeltä ja valmistuin filosofian maisteriksi Turun yliopistosta vuonna 2011, pääaineeni oli yleinen historia.

Valmistuttuani toimin Aalto-yliopiston opintosihteerinä vv. 2011–2013 ja sen jälkeen Mäntsälän kunnassa. Ensin sivistyspalveluiden suunnittelijana vuosina 2014 ja 2015, jonka jälkeen siirryin talous- ja hallintopäällikön virkaan vuonna 2016. Tästä virasta olen nyt virkavapaalla.

Harrastan

Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi lasta. Harrastuksiani ovat lukeminen ja pihalla puuhastelu lasteni kanssa. Meillä on lemmikkeinä koira ja pupu. Lisäksi pihapiirissämme on kuusi hevosta, joista kolme omaa, sekä kaksi omaa ponia.

Odotukset työlle

Ennen työn aloittamista Jarkko kertoi odottavansa hyvillä mielin ja mielenkiinnolla yhteistyön alkamista. Uudet haasteet ja näkökulmat kuntakenttään innostavat.

Miltä maakunta näyttää

Kesäkuun aikana Jarkko on kiertänyt alueen kuntia ja tavannut kuntien johtoa. Hän kertoo havainnoistaan:

  • Kunnat ovat hyvin erilaisia ja katsovat asioita hyvinkin eri perspektiiveistä. Päijät-Hämeessä on todella paljon erilaisia yhteistyön muotoja jo olemassa. Paljon on myös ajatuksia siitä, mihin suuntaan kuntien välistä yhteistyötä pitäisi kehittää. Keskusteluissa on noussut esille useita teemoja, joiden pohjalta kuntayhteistyötä on varmasti hyvä lähteä viemään eteenpäin.
  • Minulle on syntynyt kuva aktiivisesta ja eteenpäin katsovasta maakunnasta, jossa on valmiutta hakea uusia ratkaisuja kuntien haasteisiin. Kuntayhteistyön kehittämiseen on paljon on odotuksia, ilmapiiri on myönteinen ja yhteistyöhakuinen, joten lähtökohta vaikuttaa hyvältä.
  • Haasteita työhön tuo kuntien erilaisuus (koko, sijainti, etäisyydet jne.), mutta toisaalta sen voi nähdä myös vahvuutena ja mahdollisuutena.

Ollaan yhteydessä

jarkko.virolainen@paijat-hame.fi, puh. 044 077 3243