Valitse sivu

Päijät-Hämeen maakuntahallituksen jäsen Johanna Ekman valittiin kaksivuotiskaudelle CPMR:n Itämerikomission hallitukseen yleiskokouksessa Kotkassa 22.5.2024.

Artikkelin pääkuva: Vilja Vuolle

Kuvassa suuri näyttö, jossa teksti: Nominations for the Executive Committee for 2024-2026 (for vote) Estonia: Mr Romek Kosenkranius (Ms Liis Lepik. Finland Ms Jhanna Ekman (Ms Sari Nurro). Germany: Mr Wolf Born (Mr Merten Barnet). Sweden: Mr Gustav Hemming (Mr Pontus Lindberg)
CPMR:n Itämerikomission hallitus valittiin yleiskokouksessa Kotkassa 22.5.2024 Kuva: Johanna Ekman
  • Kiitän luottamuksesta. Pidän jäsenyyttäni hallituksessa sekä Päijät-Hämeen osallistumista Itämerikomission työskentelyyn merkittävänä mahdollisuutena vaikuttaa Itämeren alueen kehitykseen ja eurooppalaiseen päätöksentekoon. Erityisiä painopisteitä ovat muun muassa kansainvälisten liikenneyhteyksien parantaminen, energia- ja ilmastokysymykset sekä aluekehitys, kertoo Ekman.
  • Tilanne Itämeren alueella on muuttunut Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaa kohtaan. Erityisesti huoltovarmuuteen, kuljetuksiin sekä sotilaallisen liikkuvuuden turvaamiseen liittyvät asiat tulee huomioida, Ekman korostaa.

Itämerikomission hallitus

Itämerikomission puheenjohtajaksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi valittiin jatkokaudelle Tomas Mörtsell Ruotsista. Uudet varapuheenjohtajat ovat Talvikki Jori Varsinais-Suomesta ja Romek Kosenkranius Virosta. Pääsihteerinä jatkaa ranskalainen Lucille Ehrhart.

Hallituksessa on puheenjohtajiston lisäksi neljä jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Johanna Ekmanin varajäsen on Sari Nurro Pohjois-Pohjanmaalta.

CPMR:n keskeisiä toimialoja ovat merenkulun ja muun liikenteen kysymykset, energiapolitiikka, kalastusasiat, tutkimustoiminta sekä aluekehitys. Jäseninä on noin 160 aluetta Euroopan 28 maasta. Suomalaisia jäsenalueita Päijät-Hämeen lisäksi ovat Kymenlaakso, Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Uusimaa ja Varsinais-Suomi.

Itämerikomission hallitus kokoontuu syyskuussa Lahdessa ja samassa yhteydessä järjestetään Ukrainan jälleenrakentamiseen liittyvä seminaari.

Kolme naista ja yksi mies seisovat konferenssitalossa sisällä. Kaikilla housupuku ja ja rinnassaan valkoinen osallistujakyltti.
Itämerikomission yleiskokous järjestettiin Kotkassa 22.5.2024. Kuvassa pääsihteeri Lucille Ehrhart ja hallituksen jäsen Johanna Ekman, sekä Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Niina Pautola-Mol ja edunvalvontajohtaja Antti Kalliomaa.

Tutustu CPMR:ään

CPMR:n verkkosivut: https://cpmr-baltic.org/

Itämerikomission verkkosivut: https://cpmr-baltic.org/

Lisätietoja:

Johanna Ekman johanna@johannaekman.fi

Antti Kalliomaa, edunvalvontajohtaja, antti.kalliomaa@paijat-hame.fi

Logo CPMR
Vasemmalla ympyrä, jossa vihreällä euroopan kartta ilman maarajoja. Sen vieressä teksti: CPMR BALTIC SEA COMMISSION