Valitse sivu

Päijät-Hämeen liitto käynnistää maakunnallisen kulttuurin strategiatyön. Työtä koordinoi kokenut kulttuurialan kehittäjä Joonas Pokkinen, joka aloittaa 1.8.2022 Päijät-Hämeen liitossa projektikoordinaattorina. Hän valmistelee strategiaa tiiviissä yhteistyössä alueen kulttuuritoimijoiden kanssa.  

Pokkisella on monipuolinen työkokemus strategisten kehittämishankkeiden, erilaisten kehittämisohjelmien ja verkostojen koordinoinnista. Hän siirtyy tehtävään Suomen Nuorisoseurojen hanke- ja kumppanuuspäällikön tehtävästä. Pokkinen on työskennellyt pitkään myös kulttuurisuunnittelijana ja -tuottajana.   

Hankkeessa laaditaan Päijät-Hämeen kulttuurin suunta 2030-ohjelma. Tavoitteena on tiivis ja selkeä ohjelma, jossa ilmaistaan maakunnan yhteinen tahtotila kulttuurin kehityskohteista. Siinä määritellään Päijät-Hämeen kulttuurin kehittämisen kärjet ja toimenpide-ehdotukset, joilla kärkiä toteutetaan. Päijät-Hämeen kulttuurin suunta 2030 –hanke toteutetaan 1.8.–31.12.2022.

  • Suunnitelmallinen maakunnallinen kulttuurin kehittäminen on puuttunut Päijät-Hämeestä. Nyt määrittelemme yhdessä kulttuurin kehittämisen kärjet, joissa maakunnallinen yhteistyö tuottaa lisäarvoa, toteaa kuntayhteistyöstä vastaava edunvalvontajohtaja Antti Kalliomaa. Tavoitteenamme on, että päijäthämäläiset kulttuuritoimijat menestyvät aikaisempaa paremmin myös tulevissa kulttuurin rahoitushauissa.

Lue lisää hankkeesta:

Hankkeen rahoitus

Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen – AKKE, Päijät-Hämeen liitto

Lisätietoja:

Antti Kalliomaa
puh. 040 547 7157
antti.kalliomaa@paijat-hame.fi