Valitse sivu

CECIn neljäs uutiskirje on täynnä kiinnostavaa luettavaa; biojätteen erilaiset hyödyntämistavat, tekstiilien kiertotalous sekä työpajat. Kumppanit ovat järjestäneet teematyöpajoja niin keskenään kuin laajemmalti sidosryhmäläisille, huomioiden keskeisen kohderyhmän, asukkaat.

Kolmas tiedonvaihtotilaisuus järjestettiin kesäkuun alussa kaksipäiväisenä Mechelinin kaupungin johdolla. Tilaisuuden aiheena oli toimintasuunnitelmien kehittäminen alueilla. Ensimmäisenä päivänä mukana olivat sidosryhmäläiset ja aamupäivällä kuulimme biojätteen hyödyntämisestä eri paikoissa; Mechelen, Marseille, Lahti, Aragon ja Pariisi. Iltapäivän työpajassa pohdimme paikallisten sidosryhmien mukaan saamista toimintasuunnitelmien kehittämiseen. Toisena päivänä hankekumppanit kävivät läpi tilanteitaan niin alueellisten kiertotalousstrategioiden kuin toimintasuunnitelmien kanssa. Kaikki alueet ovat hyvässä vauhdissa ja odotettavissa on mielenkiintoisia suunnitelmia asukkaiden osallistumisesta kiertotalouteen, aiheina on mm. tekstiili, liikkuminen, biojäte.

CECIn hyviä käytänteitä on kerätty 37 kappaletta, oletko jo tutustunut niihin? Esimerkkejä mm. tavaralainaamoista, yhteisviljelmistä, ruokahävikin torjumisesta, nollajäte-kokeilusta ja osallistavasta budjetoinnista löydät täältä.

Mitä CECI-hanke tekee?
CECI-hanke pyrkii edistämään asukkaiden osallistumista kiertotalouteen, keskittyen erityisesti jakamistalouden ratkaisuihin. Tavaroiden uudelleenkäyttö, korjaus, entisöinti, uudistaminen ja jakaminen ovat esimerkkejä asukkaiden kiertotaloustoiminnasta. Uusien kulutustottumusten omaksuminen pidentää tuotteiden elinikää, vähentää jätteen syntyä ja luo kysyntää uusille, kestäville palveluille.

Löydät CECIn Facebookista @europececi, Twitteristä @EuropeCECI ja Instagramista @interregceci.
Lue lisää CECIn nettisivuilta ja CECIn omasta uutiskirjeestä (pdf) Varmista uutiskirjeen saaminen jatkossa ja tilaa se tämän linkin kautta. Hyviä lukuhetkiä!