Valitse sivu

Päijät-Hämeen liiton maakuntahallitus hyväksyi liiton tavoitteet hallitusohjelmaan 2023–2027.

Kestävä kehitys kehyksenä

Päijät-Hämeessä on maan parasta ympäristöalan koulutusta ja tutkimusta, monipuolista ja modernia teollisuutta sekä strategisesti erinomainen sijainti. Alueella on panostettu koulutuksen ja elinkeinoelämän yhteistyöhön. Suomen uusin yliopisto LUT ja LAB-ammattikorkeakoulu sekä ammatillisesta koulutuksesta vastaava Salpaus ovat tärkeitä kumppaneita elinkeinoelämälle. TKI-toiminnassa syntynyt osaaminen siirtyy suoraan opetukseen ja siten osaavan työvoiman kautta työelämän hyödyksi.

Päijät-Hämeen tulevaisuuden kannalta tärkeää on alueen vetovoiman lisääminen, jalostusarvon kasvattaminen tuotannossa ja uusien kasvualojen vahvistaminen. Saavutettavuuden parantaminen, osaamistason nostaminen ja siirtymä vihreään teknologiaan ovat meille avaimia tulevaisuuteen.

  • Päijät-Häme on kasvun maakunta, johon kannattaa panostaa. Parantamalla liikenneyhteyksiä sekä lisäämällä TKI-panoksia ja korkeakouluopiskelupaikkoja saadaan aikaan koko maan kannalta merkittäviä tuloksia. Koko Suomen etu on myös, että tulevaisuuden ratahankkeissa keskitytään nykyisen rataverkoston parantamiseen ja lentoradan toteuttamiseen, painottaa maakuntahallituksen puheenjohtaja Pekka Komu.

Hallitusohjelman tavoitteet toteuttavat maakuntastrategiaa

Tavoitteiden valmistelun lähtökohtana on maakuntastrategia, älykkään erikoistumisen strategia, vuosille 2021–2022 laadittu edunvalvontasuunnitelma sekä maakuntahallituksen 13.12.2021 hyväksymä kymmenen kohdan työlista.

  • Valmistelimme hallitusohjelmatavoitteita laajassa yhteistyössä muun muassa alueen kuntajohtajien ja vaalipiirin kansanedustajien kanssa sekä Päijät-Hämeen liiton kuntakierroksella, kertoo edunvalvontajohtaja Antti Kalliomaa. Päivitämme tavoitteita tarvittaessa ja teemme tiivistä edunvalvontayhteistyötä Lahden kaupungin ja maakunnan muiden toimijoiden kanssa, jatkaa Kalliomaa.

Päijät-Hämeen liiton tavoitteet seuraavaan hallitusohjelmaan

  • Kuntien rahoitus turvattava
  • Resursseja tutkimukseen ja koulutukseen
  • Kustannustehokkaat liikennehankkeet käyntiin
  • Vaikuttavuutta aluekehitykseen
  • Elinvoimaa tukevaa ilmastopolitiikkaa ja maankäyttöä
  • Venäjän sotatoimien ja pakotteiden vaikutusten huomioiminen

Lisätietoja

Antti Kalliomaa
edunvalvontajohtaja
puh. 040 547 7157
antti.kalliomaa(a)paijat-hame.fi