Valitse sivu

Kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokous jatkui tänään Fellmanniassa Lahdessa. Puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo ja varapuheenjohtaja Antti Häkkänen tapasivat Päijät-Hämeen liiton ja kaupungin edustajat iltapäivällä. Maakunnan liitosta mukana olivat maakuntajohtaja Niina Pautola-Mol ja edunvalvontajohtaja Mari Kuparinen, Lahden kaupunkia tilaisuudessa edustivat kaupunginjohtaja Pekka Timonen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Rostedt, kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Milla Bruneau vt. elinvoimajohtaja Henna Eskonsipo-Bradshaw sekä LAB-ammattikorkeakoulun rehtori Turo Kilpeläinen.

Keskustelussa oli Päijät-Hämeen kehittyminen ja mahdollisuudet tilanteessa, jossa korkean työttömyysteen lisäksi samaan aikaan on pulaa osaavasta työvoimasta. Alueella vallitsee yhteinen tahtotila koulutuksen, tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan suuntaamisessa kestäviin vihreää siirtymää tukeviin ratkaisuihin ja niiden kaupallistamiseen. Lahti on Suomen Euroopan ympäristöpääkaupunki ja uusin yliopistokaupunki, jossa koulutus ja tutkimus keskittyvät kestävän kehityksen teemojen ympärille. Valtion on tuettava Lahdessa LUT-konsernin toimintaa ja TKI-infrastruktuurin kehittämistä.

  • Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston koulutus- ja tutkimuskohteina ovat puhdas energia ja vesi, kiertotalous sekä kestävä liiketoiminta. Alueen koulutustasoa voidaan nostaa muiden suurten kaupunkiseutujen tasolle, kun lisätään sekä AMK- että yliopistotasoista tutkintokoulutusta Lahdessa. Samalla vahvistetaan koko Suomen ja Päijät-Hämeen elinkeinoelämän kehittymistä ja kilpailukykyä, muistutti edunvalvontajohtaja Mari Kuparinen.

Eduskuntaryhmä pääsi tutustumaan myös käytännössä alueen osaamiseen. Yrityskierroksella vierailukohteina olivat: Koiviston Auto Oy ja Kempower Oy Lahdessa, Rapala VMC Oy Asikkalassa sekä HTM Yhtiöt Oy Heinolassa.

Lisätietoja

Mari Kuparinen
Edunvalvontajohtaja
puh. 044 3719 450
mari.kuparinen@paijat-hame.fi