Valitse sivu
Euroopan aluekehitysrahaston logo. Kuvassa Eu-lippu ja teksti Euroopan unioni, Euroopan aluekehitysrahasto.
Kuvassa teksti: Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020

Rakennerahastojen rahoitustoiminta jatkuu normaalisti, mutta epidemialla saattaa olla vaikutuksia hankkeiden sisältöihin ja toteutukseen. 

Päijäthämäläisten kehittämishankkeiden ja -avustusten maksatusten käsittely jatkuu entiseen tapaan. Sovitut varmennuskäynnit kuitenkin siirretään myöhemmäksi ja muut tapaamiset ja neuvottelut hoidetaan sähköisesti.  

  • Olemme varautuneet neuvottelemaan muutoksista hankkeiden toimintasuunnitelmiin ja toiminta-aikaan, jos epidemia aiheuttaa muutostarpeita. Saattaa olla, että tässä muuttuneessa toimintaympäristössä tulee tarve lisätä tai poistaa toimenpiteitä.  Hankesuunnitelmaa on siis mahdollista muuttaa, vakuuttaa Päijät-Hämeen liiton vs. kehittämisjohtaja Juha Hertsi

Tarvittavista muutoksista kannattaakin keskustella rahoittajan kanssa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Hankkeiden on mahdollista hakea toteutukseen myös jatkoaikaa, jos viivästyminen on johtunut korona –epidemiasta ja jatkoaika on toiminnallisesti perusteltu.  

  • Kaikki tilaisuudet eivät peruunnu, vaan hankkeet järjestävät kokouksia ja seminaareja etänä verkossa. Hankkeiden tulee muistaa osallistujien tietojen riittävä dokumentointi myös niissä tapauksissa, muistuttaa erityisasiantuntija Petri Veijalainen.  

Tuensaajan kannattaa aina olla yhteydessä rahoittajaan, mikäli tilanteesta aiheutuvat kustannukset ovat merkittäviä, tilanne on muutoin tulkinnanvarainen tai hankkeen tilanne mietityttää muuten vain. 

Peruuntuneet matkat ja tilaisuudet 

Tilanteet ja niiden vaatimat toimenpiteet käsitellään tapauskohtaisesti, mutta joustavasti, huomioiden yleinen tilanne. Hankepäätöksen mukaisten, Koronaviruksen COVID-19 takia peruttujen matkojen, tapahtumien sekä koulutusten kulut ovat ESR- ja EAKR-hankkeille tukikelpoisia kuluja, mikäli niistä ei ole mahdollista saada palautuksia. Tuensaajan tulee aina ensisijaisesti hakea palautusta taholta, jolta matka-, tila- tai muita varauksia on tehty. Tarvittaessa hankkeiden kanssa voidaan sopia välimaksatushakemuksen jättämisestä. 

Hankkeiden tulee nyt käyttää harkintaa kaikenlaisen asiakastyön toteuttamisessa sekä erilaisten tilaisuuksien, tapahtumien ja kokousten suunnittelussa ja järjestämisessä ja tukeutua kaikessa toiminnassa viranomaisten antamiin ohjeisiin. 

Kyllä tästä hankehallinnon kannalta selvitään. Yritetään ratkoa muita isompia ongelmia yhdessä. 

Lisätietoja 

Juha Hertsi, vs. kehittämisjohtaja, juha.hertsi(a)paijat-hame.fi, puh. 044 3719 442 

Petri Veijalainen, erityisasiantuntija, petri.veijalainen(a)paijat-hame.fi, puh. 044 7719 466