Valitse sivu

Uutiset aiheesta

Päijät-Hämeen kulttuuriverkko

Hankkeen nimi:
Päijät-Hämeen kulttuuriverkko

Koordinointi ja toteutus: Päijät-Hämeen liitto

Kesto:
1.1.2023-31.12.2024 

Rahoittajat: Opetus- ja kulttuuriministeriö, Päijät-Hämeen liitto 

Budjetti: n. 200 000 euroa

Päijät-Hämeen kulttuuriverkko on kuntien kulttuuritoiminnan alueellinen kehittämistehtävä. Se kestää kaksi vuotta, ja sen aikana päähuomio on verkostojen ja kuntien välisen yhteistyön kehittämisessä. Kahden vuoden aikana on kolme kehittämisen kärkeä:

  1. Verkostojen kehittäminen mahdollistaa yhteisen tekemisen. Kehittämistehtävän aikana katetaan pöytiä kulttuuritoimijoille verkostojen syventämiseksi ja uusien syntymiseksi. Osana verkostotyötä järjestetään ilmiöpöytiä, joihin kokoonnutaan tarkastelemaan eri kulttuurialan ilmiöitä. Myös alan viestintää kehitetään.

  2. Koulutukset kulttuuritoimijoille lisäävät alan osaamista. Luvassa on koulutuksia kuntien työntekijöille sekä kulttuuritoimijoille. Koulutuksia järjestetään lyhyistä infotilaisuuksista aina isompiin koulutuskokonaisuuksiin ja erikokoisina siltä väliltä.

  3. Kulttuuritapahtumien sarja tuo kulttuurin lähelle. Syksyn-kevään 2023–2024 aikana järjestetään sarja erilaisia kulttuuritapahtumia, joka tuo kulttuurin päijäthämäläisten lähelle. Kulttuuritapahtumia järjestetään kaikissa kymmenessä kunnassa, yhteistyössä kuntien ja kuntalaisten kanssa.

Tehtävän rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Päijät-Hämeen liitto. Sen toimintaan ovat sitoutuneet kaikki kymmenen Päijät-Hämeen kymmenen kuntaa. Hanketta ohjaa kuntien nimeämistä yhdyshenkilöistä koostuva projektiryhmä.

Tutustu hankkeen tapahtumiin, maakunnan kulttuuriohjelmaan ja Päijät-Hämeen liiton työhön kulttuurialan kehittämisen parissa.

Lisätietoja:

Joonas Pokkinen
projektipäällikkö
+358 44 077 3466
joonas.pokkinen(at)paijat-hame.fi