Valitse sivu

Päijät-Hämeen liitto sai Opetus- ja kulttuuriministeriöltä (OKM) kaksivuotisen rahoituksen, yhteensä 160 000 euroa, kulttuuritoiminnan kehittämiseen. Tammikuussa alkava kehittämistehtävä on jatkoa joulukuussa päättyvälle Päijät-Hämeen kulttuurin suunta 2030 -hankkeelle.

Päättyvässä hankkeessa laadittiin ensimmäinen Päijät-Hämeen kulttuuriohjelma, jonka luonnos oli kommentoitavana joulukuussa kahden viikon ajan. Maakuntahallitus käsittelee ja hyväksyy ohjelman alkuvuodesta 2023.

Tammikuussa käynnistyvässä Päijät-Hämeen kulttuuriverkko -hankkeessa syvennetään kuntien välistä yhteistyötä kulttuurin toimialalla ja kulttuurikentän kanssa. Lisäksi on tulossa koulutuksia kulttuuritoimijoille. Hankkeen aikana kokeillaan myös erilaisia tapoja kulttuurin tuottamiseksi.

OKM rahoittaa hankkeeen kuntien kulttuuritoiminnan alueellisena kehittämistehtävänä ja projektipäällikönä aloittaa 1.1.2023 Joonas Pokkinen.

  • Maakuntaan saadaan tammikuussa ensimmäinen kulttuuriohjelma, jota nyt käynnistyvällä kehittämistehtävällä päästään yhdessä toteuttamaan. Kyseessä on merkittävä avaus uudenlaiselle yhteistyölle, iloitsee edunvalvontajohtaja Antti Kalliomaa.

Opetus- ja kulttuuriministeri myönsi joulukuussa 2022 alueelliset kehittämistehtävät Etelä-Karjalan liitolle, Etelä-Pohjanmaan liitolle, Keski-Suomen liitolle, Päijät-Hämeen liitolle, Rovaniemen kaupungille, Satakuntaliitolle ja Österbottens Förbund – Pohjanmaan Liitto Kuntayhtymälle. Valtakunnallisen kehittämistehtävän sai Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry.

Lisätietoja

Antti Kalliomaa
edunvalvontajohtaja
+358 40 547 7157
antti.kalliomaa(a)paijat-hame.fi

Joonas Pokkinen
projektikoordinaattori
Päijät-Hämeen kulttuurin suunta 2030 -hanke
+358 44 077 3466
joonas.pokkinen(a)paijat-hame.fi