Valitse sivu

Kuukausittainen elinvoimakatsaus

Elinvoiman seuranta tukee maakunnan kehittämistä ja ohjelmatyön toimeenpanoa yhteistyössä alueella.

Tältä sivulta löydät kuukausittain päivittyvän Päijät-Hämeen elinvoimakatsauksen, joka sisältää ajantasaisen kuvauksen Päijät-Hämeen maakunnan ja kuntien työllisyys-, väestö- ja elinkeinotilanteesta. Tietoa kootaan muun muassa Tilastokeskuksen eri tietokannoista.

Voit tarkastella elinvoimakatsausta alla olevasta esityksestä tai linkeistä kuntakohtaisesti Päijät-Hämeen tai Hämeen liiton sivuilta.

Näkymän saa koko ruudun kokoiseksi ikkunan oikeassa alakulmassa olevasta nuolesta. Koko ruudun näytöstä pääsee takaisin näppäimistön ESC-näppäimellä. Ikkunan alareunasta voit vaihtaa sivua klikkaamalla nuolta oikealle tai vasemmalle.

Voit valita näkymään kunnan tai koko maakunnan tiedot otsikon alla sivuvalikosta

Sivu 1 Elinvoimakatsaus
Sivu 2 Työllisyyskatsaus
Sivu 3 Väestökatsaus
Sivu 4 Elinkeinokatsaus

Helmikuun työttömyydestä (linkki Hämeen ELY-keskuksen tiedote 21.3.2023)

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni helmikuussa edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna Päijät-Hämeessä 832:lla (-7 %), kun maassa keskimäärin työttömyyden vähentyi kolmella prosentilla. Helmikuun lopussa Päijät-Hämeessä oli 11 290 työtöntä työnhakijaa. Kunnittain työttömien määrä oli Hartolaa, Sysmää ja Padasjokea lukuun ottamatta vuodentakaista matalammalla supistuen eniten Asikkalassa (-12 %) ja Iitissä (-12 %). Tammikuuhun verrattuna työttömien määrässä Päijät-Hämeessä nähtiin pientä kasvua.
Päijät-Hämeen työttömyysaste oli 12,2 prosenttia, kun koko maan työttömyysaste on 9,7. Alueen kunnista korkeimmat työttömyysasteet olivat Hartolassa (13,9 %), Heinolassa (13,9 %) ja Lahdessa (13,4 %). Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta oli helmikuun lopussa 13,9 prosenttia. Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden osuus ulkomaalaisesta työvoimasta nousi 28,8 prosenttiin kasvaen vuodentakaisesta.
Lomautusten kasvua oli mm. rakennus- ja prosessityöntekijöillä.

Alla olevassa PowerBi upotuksessa voit tarkastella uusimpien tietojen päivityksellä kuntien ja maakuntien elinvoimatilastoja

HUOM: valise keskeltä pudotusvalikosta ”Päijät-Häme” tai yksittäinen kunta.

GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi evästeet sivuston ulkopuolinen sisältö (esim. Youtube-videot) ladataan sivulle

BKT/TKI -kuviot

Tutkimuksen ja kehityksen menojen muutos maakunnittain 2011-2021 löydät kootusti Power Bi tietoja parhaiten Uudenmaan liiton sivustolta https://uudenmaanliitto.fi/tietoa-uudestamaasta/tilastot/tutkimus-ja-kehittamistoiminta/

Päästöt

SYKEn palvelusta(Siirryt toiseen palveluun) löydät tiedot maakuntien ja kuntien ilmastopäästöistä ja niiden vuosittaisesta kehityksestä vuodesta 2005 lähtien. Tarjolla on tietoa sekä kokonaispäästöistä että asukaskohtaisista päästöistä.

Yhteistyössä

Sivuston tietoaineisto on tuotettu yhteistyössä Hämeen liiton kanssa ja perustuu suurelta osin tilastokeskuksen kuukausittain päivitettävään tietoaineistoon.

Osa kuvista on tuotettu Uudenmaan liitossa. Kiitos yhteistyöstä!

Lisätietoja

Juha Hertsi
kehittämisjohtaja
044 3719 442
juha.hertsi(a)paijat-hame.fi