Valitse sivu

Valtuuston puheenjohtaja Juha Rostedt onnittellee valinnan jälkeen maakuntajohtaja Laura Leppästä. Etäkokouksessa paikanpäällä ollut valtuutettu Erkkilä kuvaa tapahtumaa. (Kuva on otettu verkkolähetyksestä.)

Maakuntavaltuusto kokoontui tänään historiansa ensimmäisen ja valtuuston puheenjohtaja Juha Rostedtin sanoin ”toivon mukaan myös viimeisen” kerran etänä. Valtuusto valitsi Päijät-Hämeen maakuntajohtajan vakituiseen virkaan yksimielisesti FT Laura Leppäsen, joka on hoitanut virkaa vuoden 2019 alusta lähtien määräaikaisena viranhaltijana.

Valtuuston puheenjohtaja Juha Rostedt kukitti Laura Leppäsen heti valinnan jälkeen ja Teams-kokouksen kommenttikenttä täyttyi hetkessä maakuntavaltuutettujen onnitteluista. Leppänen nauttii suurta luottamusta maakunnan päättäjien ja yhteistyökumppaneiden keskuudessa.

  • Laura Leppänen kiitti luottamuksesta ja totesi, että puolentoista vuoden ”koeaika” on nyt takana, ja olette voineet tutustua johtamistapaani niin henkilöstön- kuin asioidenkin osalta . Tunnette nyt tyylini viedä asioita eteenpäin. Olemme reilun vuoden aikana saaneet paljon aikaan, vaikka paljon on vielä tekemistäkin. Yhdessä on hyvä jatkaa Päijät-Hämeessä.
  • On tärkeää, että saimme nyt vakinaisen maakuntajohtajan. Leppäsen valinta on erinomainen asia niin maakunnan liitolle kuin koko maakunnallekin, hehkuttaa valtuuston puheenjohtaja Juha Rostedt. Laura on hoitanut tehtävänsä jopa odotettua paremmin ja kehittänyt myös Päijät-Hämeen liiton omaa toimintaa. Hänestä on puolentoista vuoden aikana tullut yksi maakunnan vahvimpia edunvalvojia ja hän on myös ottanut hyvin asemansa maakuntajohtajien joukossa.

Hyvät lähtökohdat toiminnalle takaa se, että niin maakuntahallitus kuin -valtuustokin ovat yksimielisesti olleet valinnan takana.

  • Myös vapaa-aikanaan Päijät-Hämettä kiertänyt ja täällä viihtyvä Laura Leppänen on vahvasti sitoutunut maakuntaan. Hän on meille erinomainen ja vahva edunvalvoja, joten tästä on hyvä jatkaa, summaa Rostedt.

Lisätietoja

Juha Rostedt, maakuntavaltuuston puheenjohtaja
puh. 040 510 9244