Valitse sivu

Liikkuva Päijät-Häme 2030

Lapset leikkivät metsässä.

Päijät-Hämeessä päätettiin tarttua alueen asukkaiden liian vähäisen liikkumisen, liiallisen paikallaanolon sekä eri ikäryhmien fyysisen toimintakyvyn heikkenemisen haasteeseen liikkumisohjelman muodossa.

Ohjelman päämääränä on kaikkien päijäthämäläisten fyysisen aktiivisuuden lisääntyminen ja paikallaanolon väheneminen. Fyysisin voimin tapahtuva liikkuminen on myös ympäristöteko. Vastuu päijäthämäläisten liikkumisen edistämisestä kuuluu kunnille, hyvinvointialueelle, seuroille ja järjestöille, työpaikoille, yrityksille, kouluille ja oppilaitoksille, päätöksentekijöille sekä monille muille toimijoille. Jokaisella meillä on myös vastuu omasta sekä läheistemme hyvinvoinnista ja liikkuminen eri muodoissaan on meille kaikille askel kohti parempaa hyvinvointia.

Ohjelma toteuttaa kansallisia tavoitteita ja jatkaa Päijät-Hämeessä tehtyä kehittämistyötä asukkaiden fyysisen aktiivisuuden ja liikunnan lisäämiseksi. Ohjelma on myös osa Päijät-Hämeen hyvinvointisuunnitelman toimeenpanoa. Saavuttaaksemme ohjelman tavoitteet tarvitaan laajaa yhteistyötä. Lisäksi jokainen organisaatio voi poimia ohjelman tavoitteista ja toimenpiteistä itselle sopivimmat ja toteuttaa niitä. Tavoitteena on, että liikkumisohjelma kokoaa yhteen liikkumisen edistämistyötä tekeviä ja se on aktiivisessa käytössä koko Päijät-Hämeessä.

Liikkuva Päijät-Häme 2030 -ohjelma on hyväksytty maakuntahallituksessa 13.3.2023 ja se on lähetetty hyväksyttäväksi Päijät-Hämeen kuntiin sekä hyvinvointialueelle.

Liikkuva Päijät-Häme 2030 logo.

Lisätietoja

Saila Juntunen
hyvinvointipäällikkö 
044 077 3002 
saila.juntunen@paijat-hame.fi