Valitse sivu

Maakuntahallitus esittää maakuntavaltuustolle, että maakuntajohtajan virkaan valitaan Niina Pautola-Mol. Maakuntavaltuusto päättä valinnasta 21.6.2021.

  • Maakuntajohtajan yksi keskeinen tehtävä on Päijät-Hämeen kuntien yhteinen edunvalvonta yhteistyössä valtion, aluehallinnon sekä ministeriöiden ja eduskunnan kanssa. Maakuntien euroopassa EU-tason päätöksenteko ja hankkeiden rahoittaminen on yhä keskeisempää ja tämä kokonaisuus vaatii osaavaa edunvalvontaa ja hyviä verkostoja. Maakuntahallituksen arvion mukaan finanssineuvos, kauppatieteiden tohtori Niina Pautola-Molilla on erinomaiset edellytykset onnistua vaativassa maakuntajohtajan tehtävässä Päijät-Hämeen parhaaksi, totesi kokouksen jälkeen maakuntahallituksen puheenjohtaja Mika Kari.

Valintatyöryhmä haastatteli kymmenestä viran hakijasta neljä: Juha Hertsi, Mari Kuparinen, Niina Pautola-Mol ja Antti Saartenoja. Kaikki haastatellut hakijat lähetettiin soveltuvuusarviointiin. InterSearch Oy:n psykologi Antti Lavanti esitteli soveltuvuusarviointien tulokset valintatyöryhmälle 1.6. ja koko maakuntahallitukselle 7.6.2021.

Nykyinen maakuntajohtaja Laura Leppänen on irtisanoutunut virastaan 26.7.2021 alkaen. Hänen viimeinen varsinainen työpäivänsä Päijät-Hämeessä on 21.6.2021.

Kehittämisjohtaja hoitaa väliaikaisesti maakuntajohtajan virkaa

Maakuntahallitus nimesi kehittämisjohtaja Riitta Niemisen hoitamaan oman työnsä ohessa maakuntajohtajan virkaa 26.7.2021 alkaen siihen asti kunnes uusi maakuntajohtaja aloittaa virassa.

Lisätietoja

Mika Kari, kansanedustaja, maakuntahallituksen puheenjohtaja
puh. 050 398 5601