Valitse sivu

Maakuntahallitus kokoontui tiistai-iltana 11.6.2024 viimeisen kerran ennen kesälomia. Kokouksen jälkeen maakuntahallituksen puheenjohtaja Pekka Komu kertasi tärkeimpiä hetkiä kuluvan vuoden osalta.

  • Alkuvuosi sujui hyvin, ja Päijät-Hämeessä onkin nähtävissä kasvunkierre, jossa LUT-konserni, yritykset ja alueen kunnat tukevat toisiaan. Otimme ilolla vastaan uutiset ikuisuushankkeen eli Valtatie 12:n perusparannuksen rahoituksen todennäköisestä järjestymisestä. Hanketta on valmisteltu valtavan pitkään ja sillä on koko Päijät-Hämeen kannalta myönteisiä vaikutuksia, jotka heijastuvat laajasti elinkeinoelämään sekä huoltovarmuuteen.
  • Loppuvuoteen on kasattu odotuksia. Toivomme valtiolta varmistusta Valtatie 12:n parantamisesta sekä positiivista päätöstä LUT-yliopiston rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutusvastuusta. Lomien jälkeen jatkamme maakuntastrategian sekä -kaavan laatimista ja panostamme tavoitteidemme ajamiseen vastavalitun EU-parlamentin ja tulevan komission toiminnassa, jatkaa Komu.

Kokouksen päätökset

IT-palveluiden hankinta

Maakuntahallitus hyväksyi Marskidata Oy:n tarjouksen, joka sai arvioinnissa korkeimmat pisteet. Hankinnan kokonaishinta on 106 820 € (alv 0 %).

IT-palveluiden kilpailutuksen tavoitteena oli löytää Päijät-Hämeen liitolle kokonaisvaltainen IT-palvelutoimittaja, joka pystyy tukemaan Päijät-Hämeen liiton päivittäistä toimintaa, kehittämään nykyisiä ratkaisuja ja tuomaan tietotaitoa uusista moderneista IT-alueen ratkaisuista liiton käyttöön kilpailukykyiseen hintaan.

Lisätietoja

Jari Paakkunainen, hallintojohtaja, puh. 044 371 9455


Matkustusohjeen päivittäminen

Maakuntahallitus hyväksyi päivitetyn matkustusohjeen.

Lue lisää: Päijät-Hämeen liiton matkustusohje (pdf)

Lisätietoja

Jari Paakkunainen, hallintojohtaja, puh. 044 371 9455


Etelä-Suomen liikennestrategian päivitys

Maakuntahallitus merkitsi tiedoksi Etelä-Suomen liikennestrategian päivityksen 8.5.2024 .

Päijät-Hämeen, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnilla on ollut yhdessä laadittu Etelä-Suomen liikennestrategia vuodesta 2020 alkaen. Liikennestrategiaa on nyt päivitetty valtakunnallisen liikennejärjestelmän (Liikenne 12) valmistelun tarpeisiin neljän maakunnan yhteisenä virkatyönä. Työhön on osallistunut useita maakuntien liittojen asiantuntijoita.

Keskeiset muutostarpeet liittyivät huoltovarmuuteen, kokonaisturvallisuuteen ja vihreään siirtymään. Strategian painopisteiden todettiin olevan edelleen ajan tasalla ja visioonkin oli tarpeen tehdä vain pieniä muutoksia.

Etelä-Suomen liikennestrategian päivityksen (8.5.2024) hyväksyivät Etelä-Suomen maakuntajohtajat kokouksessaan 13.5.2024.

lue lisää: Etelä-Suomen liikennestrategia 8.5.2024 (pdf)

Lisätietoja

Niina Ahlfors, aluesuunnittelujohtaja, puh. 040 531 7628