Valitse sivu

Tänään kokoontunut maakuntahallitus esittää maakuntavaltuustolle, että ma. maakuntajohtaja, FT Laura Leppänen valitaan maakuntajohtajan vakinaiseen virkaan 1.1.2021 alkaen.

Virkaa haki määräajassa kolme henkilöä. Maakuntahallituksen ja -valtuuston puheenjohtajat Mika Kari, Kristiina Hämäläinen, Juha Rostedt ja Erkki Nieminen sekä hallintojohtaja Jari Paakkunainen kokoontuivat 8.4.2020. Tuolloin he totesivat saapuneet hakemukset ja kelpoisuudet täyttävät hakijat.

Puheenjohtajat päättivät yksimielisesti esittää, että maakuntajohtajan virkaan valitaan filosofian tohtori Laura Leppänen. Hän täyttää parhaiten hakemuksen, koulutuksen ja kokemuksen perusteella tehdyn kokonaisarvion mukaan hakukriteerit. Leppänen on toiminut erilaisissa yhteiskunnallisissa suunnittelu- ja tutkimustehtävissä ja maakunnallisissa organisaatioissa. Määräaikaisena maakuntajohtajana toimiessaan hän on osoittanut hyvää julkishallinnon ja elinkeinopolitiikan tuntemusta, hyviä johtamis-, yhteistyötaitoa sekä päätöksentekokykyä. Hänellä on lisäksi hyvät kansalliset ja kansainväliset verkostot.

Maakunvavaltuusto valitsee maakuntajohtajan kevätkokouksessaan 15.6.2020.

Lisätietoja

Mika Kari, maakuntahallituksen pj., puh. 050 398 5601, mika.kari(a)eduskunta.fi
Jari Paakkunainen, hallintojohtaja, puh. 044 3719 455, jari.paakkunainen(a)paijat-hame.fi