Valitse sivu

Maakuntahallitus kokoontui vuoden viimeiseen kokoukseensa tiistaina 20.12.2022 Maakuntatalossa.

Kuva: Aku Mattila (Maakuntajuhla 2.12.2022 Sibeliustalossa)

Päijät-Hämeen liiton kuntien maksuosuudet vuodelle 2023

Päijät-Hämeen liiton jäsenkunnat (Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä) maksavat talousarvion mukaiset maksut maakunnan liitolle neljässä erässä. Kuntien maksuosuudet ovat yhteensä 2 319 992 euroa ja keskinäinen maksuvelvollisuus määräytyy asukaslukujen suhteessa. Lue lisää: Maksuosuudet kunnittain

Päijät-Hämeen liiton käyttösuunnitelma ja työohjelma vuodelle 2023

Maakuntahallitus hyväksyi vuoden 2023 työohjelman sekä siitä johdetun yleispiirteisen käyttösuunnitelman (käyttösuunnitelma I) ja päätti omalta osaltaan määrärahojen käytöstä. Hallitus myönsi maakuntajohtajalle oikeuden käyttää määrärahoja osatehtävien toteuttamiseksi sekä oikeuden hyväksyä projektien käyttösuunnitelmat.  

Lue lisää: Työohjelma

Maakuntahallitus myönsi AKKE-rahoitusta Ladecille ja Hollolan kunnalle

Päijät-Hämeen liiton hallinnoimalla Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahalla tuetaan hankkeita, jotka edistävät elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä ja työllisyyttä, osaamista, innovaatioihin perustuvia kokeiluja ja pilotointeja, kasvua ja kansainvälistymistä.

AKKE-rahoitus on auki jatkuvana ja erityisesti toivomme hankkeita vihreän siirtymän edistämiseen liittyviin pienimuotoisiin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeisiin, kokeiluihin ja pilotteihin. Rahoitusta on tämän päivän päätösten jälkeen jaossa noin 500 000 euroa.

Ladecin Vedynjakelupilotti Päijät-Hämeessä -hankkeelle 200 000 euroa

Vedynjakelupilotti Päijät-Hämeessä AKKE-hankkeella tuetaan Lahden seudun sähköisen liikenteen klusterin toimintaa, LUT-yliopiston vetytutkimusta ja alueelle mahdollisesti syntyvää vedyntuotantoa sekä mahdollistetaan Lahdessa sijaitsevan vedynjakelupisteen testaus. Hanke liittyy VTT:n koordinoimaan laajempaan Horisontti-rahoitusohjelman hankkeeseen.

Hollolan kunnalle 100 000 euroa Päijät-Hämeen TE24-uudistuksen valmisteluun

Hanke tukee Päijät-Hämeen kuntia TE25-uudistuksen valmistelussa ja se vahvistaa palveluiden maakunnallista ulottuvuutta, esimerkiksi työvoiman liikkuvuuden varmistamiseksi sekä sujuvien yhteistoimintamallien rakentamiseksi mm. hyvinvointialueen kanssa.

Puheenjohtajan terveiset kokouksen jälkeen

Pekka Komu puhumassa seisaaltaan. Tumma puku ja solmio.

Puheenjohtaja Pekka Komu asteli tyytyväisenä hallituksen viimeisestä kokouksesta. On saatu monet tärkeät asiat eteenpäin ja nyt on aika hieman hengähtää.

Nyt lopuillaan oleva vuosi on ollut koronan jälkeen paluuta normaaliin ja sopeutumista uuteen epävakauteen sodan takia. Päijät-Hämeen liitto on vastannut tilanteeseen koordinoimalla kunnista Ukrainaan lähetettävää tukea.

Kuluneen vuoden aikana on ollut selvästi nähtävissä, että Päijät-Hämeen vetovoima on kovassa kasvussa. Meillä on ennen näkemätön määrä teollisia investointeja joko suunnittelussa tai toteutuksessa, iloitsee Komu.

Vuoden vaihtuessa Pelastuslaitos siirtyy Päijät-Hämeen liitosta Hyvinvointialueelle, ja puheenjohtaja kiittääkin Pelastuslaitoksen johtoa ja henkilökuntaa pitkästä yhteisestä taipaleesta ja toivottaa menestystä ja turvallisia vuosia uudessa organisaatiossa.

Puheenjohtaja Komu kiittää myös liiton yhteistyökumppaneita, päättäjiä ja henkilökuntaa. Luotsaamme kotimaakuntaamme kestävän kasvun raiteille – uudistuva ja vetovoimainen Päijät-Häme syntyy yhdessä tehden.

Oikein rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa ja onnellista uutta vuotta 🎄

Lisätietoja

Jari Paakkunainen
hallintojohtaja
+358 44 371 9455
jari.paakkunainen(a)paijat-hame.fi