Valitse sivu

Tehtävänimikkeeni on määräaikainen suunnittelija, ja tehtäviini kuuluu ensisijaisesti Canemure-hankkeen edistäminen, mutta teen myös muita ilmastonmuutokseen liittyviä tehtäviä. Olen mukana muun muassa kuntien ilmastosuunnitelman edistämisessä, ilmastovahti-sivuston kirjoittamisessa sekä kulutusperustaisten päästölaskelmien hyödyntämisessä.  

Opiskelen Joensuussa Itä-Suomen yliopistossa ympäristöpolitiikkaa. Edessä on vielä viimeinen vuosi gradun kirjoittamisineen. Varmaa aihetta minulla ei vielä ole valittuna – aiheita saa vinkata! Sivuaineina olen opiskellut ympäristöoikeutta ja viestintää. Tutkintoni on YTK/YTM. 

Viime kesän työskentelin Keski-Suomen ELY-keskuksella ilmasto- ja kiertotalousharjoittelijana, missä keskityin erityisesti yritysten ilmastonmuutokseen sopeutumiseen. Aiemmin olen ollut kesätöissä myös Heinolan kaupungin ympäristönsuojelussa.  

Maakuntaliitot olivat minulle jo ennestään tuttuja aiempien töiden ja opiskelujen kautta, ja olin jo aiemmin ajatellut, että voisin hakea kotikaupunkiin Lahteen töihin. Päijät-Hämeen liitto oli koulutukseni ja kiinnostukseni puolesta sopiva valinta. Laitoin sähköpostia ja pääsin! Töissä on tähän mennessä ollut tosi mukavaa: tehtävät ovat monipuolisia ja työporukka mahtava! 

Koulun ohella olen mukana Pohjois-Karjalan biosfäärialueen työvaliokunnassa, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnassa ja järjestöissä. Vapaa-ajalla muun muassa mökkeilen Heinolassa ja Sotkamossa, käyn tanssitunneilla, frisbeegolffaan, luen sekä kokkailen mielelläni.  

LinkedIn: Milla Ojala | LinkedIn  

milla.ojala(a)paijat-hame.fi