Valitse sivu
Next2Met

Olemme nyt vuoden verran ihmetelleet alueellisen vetovoiman ja pehmeän digitalisaation suhdetta Next2Met-hankkeessa. Eurooppalaisten metropolien viereiset alueet ovat löytäneet useita yhteisiä tekijöitä, jotka liittyvät alueiden elin- ja vetovoiman kehittämiseen. Jo tässä vaiheessa olemme huomanneet, että pyörä on jo monessa asiassa keksitty; sekä tarjontaa että kysyntää hyvien käytänteiden vaihtamiseen on selkeästi olemassa.

Koronapandemia on kaikessa ikävyydessään nostanut aktiiviseen keskusteluun monia Next2Met-teemoja: kaupunkien ulkopuolisten alueiden elinvoima, etätyö, kestävä liikkuminen, turvallisuus, elämänlaatu… myös ikuisuusaihe digitaalisaatio on saanut uutta nostetta aluekehitystä tukevien palvelujen kanavoinnin muotona.

Kuten esimerkiksi aluetutkija Timo Aro toteaa:

”Kun tästä kriisistä tullaan ulos, niin parhaiten pärjäävät muutoksessa nykyisten kasvukeskusten lisäksi kaupunkien kehysalue ja kaupunkien läheinen maaseutu, siis sellaiset kaupunkien läheisyydessä olevat alueet, joissa yhteydet toimivat ja liikkuminen on helppoa”, Aro sanoo.
(https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006472026.html; vain tilaajille.)

Olemme siis ajan hermolla.

Lue lisää Next2Met-hankkeen ensimmäisen vuoden toiminnasta ja tapahtumista sekä ”pehmeästä digitalisaatiosta” uutiskirjeestä:

https://www.interregeurope.eu/next2met/newsletter/

ja pysy ajan tasalla tilaamalla uutiskirje täältä.

Lisätietoja Next2Met-hankkeesta:

Harri Kuusela
harri.kuusela(a)paijat-hame.fi
044 077 3630