Valitse sivu

Päijät-Hämeen liiton aluesuunnittelun erityisasiantuntijaksi valittu Niklas Pappinen aloitti työssään huhtikuun alussa. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Iisalmen kaupungilla strategisen yleiskaavan parissa ja erityisesti vastannut kaavan vuorovaikuttamisesta.

Kaupunkiseutusuunnitelman (KSS) ja rakennemallin saapuessa maaliin tänä keväänä, katse on suunnattuna jo seuraavaan; Päijät-Hämeen liitossa Pappinen vastaa asiantuntijatiedon tuottamisesta syksyllä starttaavaa maakuntakaavatyötä varten. Vastuualueena on erityisesti keskusverkko (keskukset ja kylät) ja elinkeinoelämä. Tehtäviin kuuluvat myös keskusverkostoon ja elinkeinoihin liittyvien paikkatietoanalyysien pitkän aikavälin kehittäminen.

Niklas kertoo itsestään

Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja pääaineenani on ollut yhteiskuntamaantiede. Olen kotoisin Nummi-Pusulasta ja nuoruuteni vietin Karkkilassa, josta tie vei opiskelujen perässä Itä-Suomeen. Muutin pari viikkoa sitten Kuopiosta Lahteen ja on ollut tosi innostavaa tutustua Päijät-Hämeeseen lähemmin, sillä aikaisemmin olen vieraillut maakunnassa lähinnä Jokimaan raveissa, keikkareissuilla tai ohimennen sukulaisten tai ystävien luona.

Vapaa-aikaani vietän mm. lenkkeillen ja viime aikoina on tullut pelattua usein sulkapalloa. Olen myös solistina metallibändissä ja sen tiimoilta on aina jotain meneillään; syksyllä olisi tarkoitus keikkailla 10-vuotisen bändin juhlakiertue. Odotan innolla myös Pelicansin ja Tapparan välistä finaalisarjaa. Oli ilmeisen hyvä aika muuttaa Lahteen, sillä kevät näyttää varsin turkoosin väriseltä.

Yhteystiedot

Niklas Pappinen
erityisasiantuntija
puh. +358 44 077 3472
niklas.pappinen(a)paijat-hame.fi