Valitse sivu

Päijät-Hämeen nuoret olivat edustettuna maakunnallisille nuorisovaltuustoille järjestetyssä MAHKU2021 huippukokouksessa. Tapahtuma järjestettiin Joensuussa Tiedepuistolla 26.–27.11.2021. MAHKU2021 tapahtumassa paneuduttiin tulevien hyvinvointialueiden ja niiden nuorisovaltuustojen toimintaan. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraili tapahtumassa ja kertoi nuorten vaikuttamisen tärkeydestä, omasta taustastaan nuorisovaltuutettuna sekä hyvinvointialueiden valmistelusta.

Tapahtuman tuloksena maakuntien nuoret esittivät julkilausuman, jossa vaaditaan nuorten ottamista mukaan hyvinvointialueiden suunnitteluun ja päätöksentekoon. Julkilausuma on luettavissa kokonaisuudessaan tapahtuman pääjärjestäjänä toimineen Pohjois-Karajalan liiton sivuilta. https://www.pohjois-karjala.fi/-/hyvinvointialueuudistus-kaipaa-nuoria-valittomasti

Asikkalan nuorisovaltuuston jäsen Saimi Vesterinen oli tyytyväinen tapahtuman antiin: ”Oli tosi kivaa päästä näkemään muita nuoria ja tutustumaan heihin. Tapahtumasta jäi tosi hyvät fiilikset, uusia kavereita ja paljon uutta tietoa ja innostusta.” Myös Hollolan nuorisovaltuustossa vaikuttavan Henna Hyytiän tunnelmat olivat positiiviset: ” Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja tämän pohjalta on hyvä lähteä kasaamaan Päijät-Hämeen maakunnallista nuorisovaltuustoa. Tapahtumassa parasta oli ehdottomasti tavata muita nuoria sekä kuulla heidän mielipiteitään!”

Päijäthämäläisten nuorten osallistuminen MAHKU2021 huippukokoukseen mahdollistui Päijät-Soten ja Päijät-Hämeen liiton yhteistyönä. Päijät-Hämeen alueellisen nuorisovaltuuston perustamiseen liittyvä keskustelu jatkuu 24.1.2021 pidettävässä nuorisovaltuustojen tapaamisessa. Lisätietoja lähempänä tilaisuutta.

Lämpimät kiitokset MAHKU21 -tapahtuman päävastaavalle Oskar Mannelinille, Pohjois-Karjalan liitolle sekä muille tapahtuman järjestelyistä vastanneille.