Valitse sivu

ELY-keskuksen avustus öljylämmityksestä luopumiseksi kiinnostaa asukkaita edelleen ja hakemuksia riittää käsiteltäväksi. Jos suunnittelet energiaremonttia, tutustu kahteen tuoreeseen videoon! Videoilla nähdään asiantuntijan ja asukkaiden ajatuksia lämmitystavan muutoksesta.

Videot ovat katsottavissa Päijät-Hämeen liiton Youtube-kanavalla:
Viisi syytä luopua öljylämmityksestä (Youtube)
Energiaremontin toteutus – öljystä ilmavesilämpöpumppuun (Youtube)

Videolla alueellinen energianeuvoja listaa viisi syytä öljylämmityksestä luopumiseksi. Asiantuntijan listassa kärkeen nousevat ympäristö- ja ilmastoasiat, taloudellisuus ja helppous. Syyt lämmitysmuodon vaihtoon ovat usein samoja, vain niiden tärkeysjärjestys vaihtelee henkilö- ja kiinteistökohtaisesti.

Toisella videolla asukkaat kertovat, miten heidän lämmitystapansa vaihto öljystä ilmavesilämpöpumppuun eteni kilpailutuksesta toteutukseen. Lahtelaiset omakotiasukkaat ovat tyytyväisiä energiaremonttiinsa ja lähes hiilineutraaliin lämmitysmuotoon.

Päijät-Hämeen liiton koordinoima Kestävät vaihtoehdot öljylämmitykselle -hanke päättyy 31.8.2021. Ympäristöministeriön rahoittamassa hankkeessa tehtiin asukaskysely, järjestettiin infotilaisuuksia sekä puhelinneuvontaa, ja viimeisenä kaksi videota tukemaan asukkaita öljylämmityksestä luopumisessa.