Valitse sivu

Pitkäjänteinen työ kylän kehittämiseksi vei voiton Päijät-Hämeen Vuoden Kylä -kilpailussa. Valintaraadin hurmanneen Vuolenkosken voiton takasi muun muassa kylän itse toteuttamat monipuoliset palvelut, vahva yhteisöllisyys sekä vapaaehtoistyö ja esimerkillinen työ asukasluvun kasvattamiseksi.

Vuolenkoskella on tehty jo vuosikymmenet esimerkillistä työtä kylän elinvoiman ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Monet kylät läheltä ja kauempaakin ovat käyneet hakemassa toimintaansa oppia ja mallia Vuolenkoskelta. Vuolenkoski on poikkeuksellinen päijäthämäläinen kylä siinäkin mielessä, että sen asukasmäärä kasvaa. 

– Loistava fiilis, kun saadaan tällainen tunnustus. Paljon on tehty töitä yhdessä ja nyt saatu tunnustus kannustaa meitä varmasti edelleen eteenpäin. Vilpittömät kiitokset kaikille kyläläisille ja muillekin aktiiveille. Jokaisen panos on tärkeä, muistuttaa Vuolenkosken kyläyhdistyksen puheenjohtaja Eero Paronen.

Paronen kertoo, että normaalit arkitoiminnot pyörivät, mutta mitään repäisevää vuodelle 2022 ei ole vielä ehditty suunnitella.

– Mennyt muutama päivä tässä voittoon totutellessa, myhäili Paronen.

Vuolenkoskelaiset tuntien jotain repäisevää saattaa olla luvassa. Kannattaa seurata mitä kylällä tapahtuu joko kylän omilta nettisivuilta tai Facebookista.

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä -kilpailun järjestää Päijät-Hämeen Kylät.  Kilpailun raadissa oli kylien, paikallismedian, Päijät-Hämeen liiton ja Järvi-Hämeen Osuuspankin sekä viime vuoden voittajan Vanhan Vääksyn – edustajat.

– Kaikki hakijat olivat hyviä, mutta Vuolenkoski erottui joukosta. Talkoilla toteutetut mittavat hankkeet kuten kevyen liikenteen väylä, liikuntahalli ja nyt viimeisimmäksi kyläkeskuksen rakentaminen ja rannan kehittäminen. Aktiivinen toiminta on sitouttanut hienosti asukkaita yhteisiin isoihinkin ponnistuksiin, toteaa raadissa mukana ollut Päijät-Hämeen liiton aluekehityspäällikkö Juha Hertsi.

Vuolenkoski kisaamaan Suomen kylä 2022 -tittelistä

Vuolenkoski on jo 26. Päijät-Hämeen Vuoden Kylä ja osa hienoa voittajien kaartia.

– Voittajalle on tarjolla positiivista näkyvyyttä ja mahdollisuus nauttia tähänastisesta kylän kehittämisen eteen tehdystä työstä, kertoo Päijät-Hämeen Kylien kyläaktivaattori Henna Pirkonen.

Voittoa juhlitaan maakunnallisessa kyläjuhlassa, Kyläkalaasissa, tänä vuonna Vuolenkoskella. Päijät-Hämeen Vuoden Kylän palkitsee Päijät-Hämeen Kylien lisäksi Iitin kunta, Päijät-Hämeen Osuuspankki ja Päijät-Hämeen Liitto.

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2022 osallistuu valtakunnalliseen Vuoden Kylä 2022 -kilpailuun. Onnea kilpailuun vuolenkoskelaiset!

Lisätietoja

Juha Hertsi
vs. edunvalvontajohtaja
puh. 044 3719 442 
juha.hertsi(a)paijat-hame.fi