Valitse sivu

Päijät-Hämeen liitto laati yhdessä maakunnan keskeisten toimijoiden kanssa alueellisen selviytymissuunnitelman. Se kokoaa alueen toimet koronakriisin taloudellisten vaikutusten jälkihoitoon.

Työ- ja elinkeinoministeriö on varannut 160 miljoonaa euroa aluekehityksen rahoitusta koko maan elvytyspakettiin vuosille 2020–2021 muiden koronasta johtuvien tukipakettien lisäksi. Selviytymissuunnitelman toimenpiteiden tavoitteena on elinkeinorakenteen elpyminen ja uudistuminen, joka nojaa osaamiseen ja innovaatioihin. Toimet vauhdittavat digitalisaatiota, elinkeinoelämän uudistumista ja tukevat kestävää toimintaympäristön rakentamista hiilineutraaliuteen pyrkivässä Päijät-Hämeessä.

  • Elvytysrahoitukset ovat se mahdollisuus, jota olemme kaivanneet tähän tilanteeseen. Odotamme saavamme rahoitusta noin 10 miljoonaa euroa Päijät-Hämeeseen. Rahoitamme sillä Lahden ja koko Päijät-Hämeen kehittämishankkeita, toteaa Päijät-Hämeen liiton kehittämisjohtaja Riitta Nieminen. Olemme valmiina käynnistämään nopeasti hankkeita niin tästä elvytyspaketista kuin myös myöhemmin laadittavasta Suomen kestävän kasvun ohjelmasta.

Maakuntahallitus hyväksyi maanantaina 12.10. Päijät-Hämeen selviytymissuunnitelman. Maakuntahallituksen puheenjohtaja Mika Kari toivoo, että yritykset hyödyntävätkin nyt lisärahoituksen kehittämiseen ja työllistämiseen nopeasti ja täysimääräisesti.

  • Alueen kehittämis- ja korkeakoulutoimijoilla on nyt oma vastuullinen tehtävä auttaa tutkimuksen, kehittämisen ja innovaatiotoiminnan avulla kriisistä selviämiseen takaisin kestävään kasvuun. On tärkeää, että elpymiseen kohdennettavat varat saadaan nopeasti liikkeelle, jotta koronan iskua paikallis- ja aluetalouteen voidaan lieventää, muistutta Mika Kari.

Selviytymissuunnitelma

Tutustu Päijät-Hämeen selviytymissuunnitelmaan tästä linkistä (pdf)

Lisätietoja

Mika Kari, kansanedustaja, maakuntahallituksen pj. puh. 050 398 5601
Riitta Nieminen, kehittämisjohtaja, puh. 040 508 6526, riitta.nieminen(a)paijat-hame.fi