Valitse sivu

Päijät-Häme on mukana Conference of Peripheral and Maritime Regions (CPMR) -järjestössä ja sen alaisessa Itämerikomissiossa, BSC:ssä, ajaen maakunnan etua myös kansainvälisesti mm. liikenne- ja koheesiopolitiikassa sekä hankkeiden kautta.

Paitsi että Itämerikomission tuoreessa uutiskirjeessä tarkastellaan Eurooppan elpymissuunnitelmaa Itämeren näkökulmasta, siinä on myös on laaja artikkeli Päijät-Hämeen tilasta ja tavoitteista suhteessa itämeren alueeseen ja laajemminkin kansainvälisesti. Haastateltavana on maakuntahallituksen varapuheenjohtaja ja CPMR:n Suomen delegaation puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen, joka valottaa maakunnan kehittämisen painopisteitä, kuten kestävää kehitystä, hiilineutraalisuustavoitetta, liikenneverkkoratkaisuja ja toimenpiteitä, joihin maakunnassamme keskitytään noustaksemme koronapandemian pahentamasta tilanteesta.

Lisäksi uutiskirjeessä esitellään maakuntaliiton hallinnoima Next2Met-hanke, joka tähtää metropolialueiden vetovoiman kehittämiseen pehmeän digitalisaation keinoin.

Lue lisää BSC:n uutiskirjeestä! (PDF, 1MB, avautuu uuteen ikkunaan)