Valitse sivu

Lämpimät onnittelut vastavalituille kansanedustajille! Olette aitiopaikalla päättämässä Suomen ja Päijät-Hämeen tulevaisuudesta.  

Hämeen vaalipiiristä valittiin 14 kansanedustajaa, joista kuusi Päijät-Hämeestä ja kahdeksan Kanta-Hämeestä.

Hämeen kansanedustajat kaudella 2023-2027

Päijät-Häme

Mika Kari, SDP, Lahti               

Ville Skinnari, SDP, Lahti         

Mira Nieminen, Perussuomalaiset, Lahti (uusi)

Jari Ronkainen, Perussuomalaiset, Hollola   

Teemu Kinnari, Kokoomus, Hollola (uusi)  

Hilkka Kemppi, Keskusta, Asikkala

Kanta-Häme

Tarja Filatov, SDP, Hämeenlinna                     

Johannes Koskinen, SDP, Hämeenlinna        

Lulu Ranne, Perussuomalaiset, Hämeenlinna                        

Rami Lehtinen, Perussuomalaiset, Jokioinen (uusi)

Heinonen Timo, Kokoomus, Loppi                 

Sanni Grahn-Laasonen, Kokoomus, Forssa   

Aino-Kaisa Pekonen, Vasemmistoliitto,  Riihimäki

Päivi Räsänen, KD, Riihimäki 

Maakuntajohtaja Niina Pautola-Mol esitteli alueen kansanedustajille maakunnan edunvalvontatavoitteita tiistaina 4.4. Lahdessa. Lahden seutu ja Päijät-Häme ovat ympäristöosaamisen edelläkävijöitä ja Lahti Suomen johtava ympäristökaupunki. Alueestamme on kehittymässä vastuullisen elintarviketeollisuuden kansallinen huippukeskittymä.  Meidät tunnetaan myös sähköisen liikenteen ja kiertotalouden edistyksellisestä kehitystyöstä. Lisäksi olemme liikunnan ja urheilun kansainvälinen kehitysympäristö ja meillä on nuori ja dynaaminen yliopisto. 

  • Positiivisen kehityksen ylläpitämiseksi meille tärkeitä hallitusohjelmatavoitteita ovat mm. riittävien resurssien allokointi alueen TKI-toimintaan ja koulutukseen, kestäviin ratkaisuihin, sähköiseen liikenteeseen sekä vihreään siirtymään. Haluamme tukea myös uusiutuviin energiamuotoihin liittyvää kehitystä ja kokeiluja, kertoi Niina Pautola-Mol. Alueemme kannalta on myös ehdottoman tärkeää, että MAL-sopimusmenettely valtion kanssa vakiinnutetaan nykyisillä MAL-seuduilla ja että MAL- kaupunkiseudut ovat tasavertaisia keskenään. Lisäksi kuntien rahoitusasema hyvinvointipalveluiden ja TE -alueiden uudistuksessa on turvattava ja edistettävä alueen saavutettavuutta.

Kansanedustajat tapasivat Päijät-Hämeen liiton ja Lahden kaupungin edunvalvojia sekä median edustajia. Kansanedustajista huokui tahto ja yksituumaisuus tehdä työtä oman maakunnan ja koko vaalipiirin hyväksi. Paikalla olivat kaikki Päijät-Hämeestä valitut kansanedustajat työtehtävissä ollutta ministeri Ville Skinnaria lukuun ottamatta. Edustajavuosiltaan alueemme vanhin kansanedustaja Mika Kari antoi vilpittömät kiitoksensa edellisen kauden kansanedustajille. Yhteistyössä yli puoluerajojen on ajettu maakunnan etua. Erityisen maininnan saivat emeritus kansanedustaja Kalle Jokinen (kok.) yhteistyöstä eteläisen kehätien saamiseksi sekä Jari Ronkainen Suomen turvallisuuden eteen tehdystä työstä. Mika Karilta vinkkejä saivat uusina kansanedustajina aloittavat Mira Nieminen ja loistavan äänimäärän kerännyt vaalien ensikertalainen Teemu Kinnari.

MAL-sopimuksen tärkeyttä korostivat myös Lahden kaupungin edustajat, kaupunginjohtajaa sijaistanut Mika Mäkinen ja elinvoimajohtaja Markus Lankinen. He totesivat, että maakuntajohtajan aiemmin esittämät tavoitteet vahvistavat paitsi alueen elinvoimaa, rakentavat myös kestävän Suomen tulevaisuutta.  

  • Hyvänä esimerkkinä tästä Päijät-Hämeessä on elintarviketeollisuuden kansainvälinen huippukeskittymä  jonka toimintaedellytysten edelleen vahvistaminen on koko Suomen etu, muistutti Mäkinen.

Maakuntaliiton ja kaupungin edustajat lupasivat kansanedustajille kaiken mahdollisen tuen.

  • Päijät-Häme on ainutlaatuinen paikka asua ja elää, opiskella ja tehdä töitä. Yhdessä ja ennakkoluulottomasti voimme tehdä maakunnastamme entistä houkuttelevamman ja elinvoimaisemman, totesi Pautola-Mol.

Kansanedustajien yhteistyö

Päijät-Hämeen liitto koordinoi yhdessä Hämeen liiton kanssa vaalipiirin kansanedustajien yhteistyötä. Yhteistyö on osa maakuntien edunvalvontaa ja maakuntaliitot tukevat osaltaan kansanedustajia heidän työssään. Vaalipiirin kansanedustajat kokoontuvat vähintään kerran kuukaudessa ja lisäksi Vt 12 ja Vt 24 edunvalvontaryhmät kokoontuvat tarvittaessa. Päijät-Hämeen kansanedustajien ja Vt 24-ryhmän puheenjohtajana edellisellä kaudella toimi Hilkka Kemppi, vt 12-ryhmän puheenjohtajana toimi Mika Kari. Vaalipiirimme kansanedustajat järjestäytyvät toukokuun alussa. Kansanedustajayhteistyötä Päijät-Hämeessä koordinoi edunvalvontajohtaja Antti Kalliomaa.

Lisätietoja

Niina Pautola-Mol
maakuntajohtaja
puh. 044 077 3010
niina.pautola-mol(a)paijat-hame.fi

Antti Kalliomaa
edunvalvontajohtaja
puh. 040 547 7157
antti.kalliomaa(a)paijat-hame.fi