Valitse sivu

Hakuaika päättyy 9.4.2023
Jaettavat tuet n. 10 000 e/hanke, yhteensä n. 60 000 euroa
Omarahoitusosuus 20%
Hakuinfo perjantaina 17.3.2023 klo 10-11 Teams-alustalla – ilmoittautumiset viimeistään 15.3.

Päijät-Hämeen liitto avaa kulttuuritoimijoille suunnatun hankehaun. Haku on avoinna 9.4.2023 asti. Haku avataan kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahalla. Rahojen jakoa säätelee laki ja asetus alueiden kehittämisen ja Euroopan unionin alue- ja rakennepolitiikan hankkeiden rahoittamisesta.

Haku on osa Päijät-Hämeen kulttuurin suunta 2030 -kulttuuriohjelman toimeenpanoa. Hakijan tulee hakulomakkeessa tuoda esiin, millä tavoin hanke toteuttaa ohjelmaa ja erityisesti edistää kulttuurialan kestävyysmurrosta. Hankkeiden tulee luonteeltaan olla innovatiivisia ja kokeilevia.

Tuensaajina voi olla julkis- ja yksityisoikeudelliset oikeushenkilöt, kuten esimerkiksi järjestöt, yhdistykset, säätiöt, oppilaitokset ja kunnat. Hakijana ei voi olla yksityishenkilö tai työryhmä. Maakunnan liitto ei myönnä rahoitusta yksittäiselle yritykselle sen liiketoiminnan kehittämiseen tai hakijan perustoimintaan, vaan se on suunnattu kehittämishankkeisiin.

Hakemuksen on täytettävä yllä olevat yleiset valintakriteerit, jotta se voidaan arvioida. Hakemukset arvioidaan asteikolla 1-5 pistettä:

  1. Päijät-Hämeen kulttuurin suunta 2030 -ohjelman toteuttaminen ja erityisesti kulttuurialan kestävyysmurroksen edistäminen
  2. Hankesuunnitelman, tavoitteiden ja toteutustavan selkeys ja uskottavuus
  3. Tarpeellisuus ja vaikuttavuus
  4. Innovatiivisuus ja kokeilevuus, tuloksellisuus

Tässä kulttuurin teemahaussa enimmäistukiprosentti on 80 % hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista. Omarahoitusosuus (20 %) voi koostua useista eri lähteistä, mutta se ei voi olla valtion myöntämää avustusta. Siten esimerkiksi Taiteen edistämiskeskuksen myöntämät apurahat eivät sovellu hankkeen omarahoitusosuudeksi. Ne eivät kuitenkaan ole este hankkeen saamiselle.

Kustannusmallit, hankehakemuksen kirjoittaminen sekä hakulomake saattavat herättää kysymyksiä. Sen vuoksi järjestämme tälle teemahaulle infotilaisuuden perjantaina 17.3.2023 klo 10-11 Teams-alustalla. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautumisen yhteydessä toivomme haun herättämiä kysymyksiä sekä kuvauksia mahdollisista hankeaihioista. Ilmoittaudu viimeistään 15.3.2023. (Linkki avautuu uuteen välilehteen).

Tutustu yleisiin hakuohjeisiin: Aluekehitysrahoitus AKKE – Päijät-Hämeen liitto (paijat-hame.fi). Samalta sivulta löydät hakulomakkeen. Tämä haku avataan kohdan kaksi määrärahoista, innovatiiviset ja kokeilevat toimet.

Tutustu Päijät-Hämeen kulttuurin suunta 2030 -ohjelmaan (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Pyydämme olemaan jo varhaisessa vaiheessa yhteydessä meihin, jotta voimme olla tukena hakuprosessissa.

Uutisen kuva Lahden kaupunki/Lassi Häkkinen.

Lisätiedot

Riika Kivelä
aluekehityspäällikkö
riika.kivela@paijat-hame.fi
p. 044 371 9454

Elina Aakko
erityisasiantuntija
elina.aakko@paijat-hame.fi
p. 044 371 9458