Valitse sivu

Kuva: Juha-Pekka Huotari

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Mika Kari ja maakuntajohtaja Laura Leppänen tapasivat perjantaina aamupäivällä ministerit Ville Skinnarin (sd.), Aino-Kaisa Pekosen (vas.) ja Mika Lintilän (kesk.) Lahdessa. He luovuttivat ministereille maakuntahallituksen kannanoton, jossa vaaditaan merkittävää rakennemuutospakettia Lahteen.

Maakuntahallitus katsoo, että maan hallituksen ja yrityksen on yhdessä kannettava vastuuta syntyneestä tilanteesta ja edellyttääkin valtiovallan merkittävää tukipäätöstä ja tilanteen huomioimista, samaan tapaan kuin Jämsässä ja Naantalissa.

Maan hallitus teki tärkeän ja välttämättömän linjauksen Kaipolan tehtaan yhteydessä osoittaessaan Keski-Suomen maakuntaan merkittävän tukipaketin.

  • Meidän on pyrittävä kaikin mahdollisin keinoin torjumaan 1990-luvun laman kaltainen tilanne. Tarvitsemme erittäin nopeita toimenpiteitä osaamisen ja koulutuksen vahvistamiseksi, toteaa maakuntahallituksen puheenjohtaja Mika Kari.

Scanian tytäryhtiön bussikoritehtaan toiminnan sulkeminen Lahdessa tarkoittaa useiden satojen henkilöiden työttömäksi jäämistä ja vaikutukset heijastuvat laajasti koko maakuntaan. Lahden ja koko Päijät-Hämeen työttömyysaste on jo entuudestaan huolestuttava. Toteutuvat työpaikkavähennykset, ennestään vaikea työttömyystilanne, matala koulutustaso ja koronan aiheuttamat ongelmat haastavat tilannetta entisestään.

Päijät-Hämeen liiton maakuntahallitus korostaa, että kasvua ja investointeja on nyt välttämätöntä tukea Päijät-Hämeessä.

  • Lahden kaupunkiseudulla on merkittävää uudistumispotentiaalia ja Suomen uusin yliopisto. Yritystoimijamme ovat valmiina vastaamaan sähköisen liikenteen ja infran kehittämishaasteeseen. Tarvitsemme kuitenkin valtion osallisuutta ja tukea tilanteesta selviytymiseen. Vastaamme alueen yhteistyössä tämän haasteen taklaamiseen, kertoo maakuntajohtaja Laura Leppänen.

Lisätietoja

Laura Leppänen
maakuntajohtaja
puh. 040 767 4364
(a)paijat-hame.fi,
@LeppanenLaura